🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Започва строителството на нова част от "Зеления квартал" на "Домекс" в София

В комплекс "Фонтани" компанията продължава традицията да създава не просто сгради, а дом с условия за почивка и уют

Започва строителството на нова част от "Зеления квартал" на "Домекс" в София
Започва строителството на нова част от "Зеления квартал" на "Домекс" в София
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

"Средата на живот осигурява здраве и хармония. Това е наш основен принцип в изграждането на "Зеленият квартал", Борислав Точевски, съсобственик на "Домекс инвест"

"Зеленият квартал" е разположен в кв. "Кръстова вада-запад", в единствената зона на квартала с ниско строителство. Проектът се реализира поетапно върху 50 хил. кв.м и включва 4 затворени комплекса. Разположен е на няколко минути пешеходно разстояние до Южния парк, Paradise Center, метростанция "Витоша" и бъдещата метростанция на бул. "Черни връх".

Не просто сгради, а нов квартал със съвременен облик

"Планираме "Зеленият квартал" да е със съвременен облик, подредена инфраструктура и удобства за живеене, с ниско строителство, кота корниз 10 м, в сходен архитектурен стил, с изцяло нова инфраструктура, еднотипно асфалтирани улици с отводняване, павирани тротоари с озеленяване, улично осветление и зелени площи. Започваме изграждането на съвременна детска площадка. Проектираме и планираме екопарк, разположен в Южен парк - IV част, както и съвременна детска градина", казват от компанията.

Важна част от "Зеленият квартал" ще заработи до края на годината. Това е "Социалната улица". В нея ще има ресторант, супермаркет, аптека, цветарски магазин, пекарна, сладкарница, магазин за вино и ателиета.

Това лято започва строителството и на най-новата част от "Зеленият квартал" - "Фонтани" - поредният етап, с който продължава създаването на условия за пълноценно и красиво ежедневие за цялото семейство.

Енергиен клас А

В отговор на съвременните енергийни стандарти, както и на изискванията на клиентите, които ценят качествените решения, сградите са с енергиен клас А - с най-висока степен на енергийна ефективност и с оптимални енергийни характеристики.

"За нас създаването на жилищни сгради е мисия, на която гледаме изключително отговорно. Комплекс "Фонтани" отново е проектиран така, че собствениците на апартаменти в него да са доволни и да живеят безгрижно в тях и след няколко поколения. Вярваме, че енергоефективността, автоматичното пречистване на въздуха, "умното" управление и възможността за зареждане на електрически автомобили ще бъдат задължителни стандарти в близкото бъдеще. Ние създаваме "Зеленият квартал" по този начин сега. Комплекс "Фонтани" e поредният етап в "Зеленият квартал" с енергиен клас А", изтъква Борислав Точевски, съсобственик на "Домекс инвест".

Висок стандарт във всички помещения и апартаменти с няколко акцента

Всеки апартамент се издава с подово отопление. На пода на жилищата се поставя звукоизолационна мембрана със замазка против ударен шум, която не позволява да се предават вибрациите от ходене както по пода, така и по стените на съседните апартаменти. В баните и кухните е монтирана безшумна канализационна система. Допълнителна шумоизолация се поставя и между стените на съседни апартаменти.

Целта е да се създаде благоприятен и здравословен вътрешен климат, както и оптимален комфорт, всички апартаменти се издават подготвени за автоматично пречистване на въздуха с рекуперация - система, която осигурява свеж въздух в помещенията, регулира влагата и елиминира всякакви бактерии и неприятни миризми. С подготовка за "умен дом" и домашна автоматизация с Shelly - имате възможност да управлявате всяка точка на дома си от всяка точка на света. Всички апартаменти в "Гардън", "Парк" и "Фонтани" са подготвени за умно управление на осветление, отопление, външни щори (кабели и устройства тип Shelly) и входна врата.

Изцяло вентилируемата фасада със съвременни облицовки осигурява отлична топлоизолация, повишена паропропускливост, хидро- и шумоизолация. Дограмата е в най-високия клас с максимална енергоефективност.

Асансьорите са Schindler или Kone с UV CleanAIR - бързи, леки, с ниска ежедневна консумация, ползват система за автоматична дезинфекция с безупречна ефективност. Соларни панели осигуряват електричество за осветление в общите части, фасадното осветление и осветлението във вътрешния двор, както и за автоматичната поливна система. Собствена инсталация събира дъждовната вода, която се използва за автоматично поливане и напояване на зелените площи. Осигурена е 24-часова видеоохрана със сензорни датчици за движение.

Парковите пространства и зелените площи

В комплекс "Фонтани" компанията продължава традицията да създава не просто сгради, а дом, в който средата осигурява истинска почивка и уют. Светът, в който живеем, все по-настоятелно ни показва колко е важно да сме сред природата и да имаме свободен достъп до нея. Затова и наличието на добре проектиран и озеленен двор става все по-голяма необходимост. Дори да не може да стигнете до някой голям природен парк, в комплекс "Фонтани" няма да усетите липсата му. Над 4000 кв.м са на разположение само за собствениците. С растителни видове, които символизират красотата на живота, пролетта, силата на духа, хармонията и вътрешното спокойствие, тук е оформен зелен райски кът със зони за отдих, малки алеи, водни огледала, а ниското градинско осветление привечер създава отпускаща атмосфера.

Оптимални пространства с правилни форми и изобилие от светлина

Дневната светлина влияе благоприятно върху здравето, работоспособността, ефективността и качеството на сън и почивка и като цяло на качеството на живот. В комплекса е осигурена максимална осветеност на жилищата и е създадено естествено усещане за връзка с околната паркова среда с големи прозорци от пода до тавана, тип френски.

Във "Фонтани" има разнообразие от апартаменти с правилни разпределения, с 1, 2, 3 или 4 спални със застроена площ от 55 до 271 кв.м.

Отличителни жилища в проекта са мезонетите на две нива със собствена градина и топла връзка към гараж, както и пентхаус апартаментите на последен етаж с просторни помещения, големи панорамни тераси и разкошна гледка към Витоша и града.

"Домекс инвест"

Компанията е инвеститор с над 15 години опит, отличен с редица престижни национални награди. До този момент завършва над 350 хил. кв.м РЗП. Компанията е отличена като най-активен инвеститор и строител в категория "Ваканционни комплекси" на база завършени кв.м разгъната застроена площ за 2022 г. "Домекс инвест" е изпълнител в "Азур Премиум" в Св. св. Константин и Елена, със специална награда "Сграда на годината 2021" в категория "Жилищни сгради над 10 хил. кв.м РЗП". Сред най-отличителните проекти в портфолиото на "Домекс" са "Каскадас Фемили Резорт" в "Слънчев бряг", "Азур Варна Резорт" в Св. св. Константин и Елена, "Вила Астория" в Елените, а в София - "Зеленият квартал" и "Дом Л2", също уникален проект в "Люлин".
ПРОЕКТ "ФОНТАНИ"

ИНВЕСТИТОР: "Домекс инвест" ЕООД

ТЕРЕН: 7564 кв.м

ЛОКАЦИЯ: квартал "Кръстова вада-запад"

ПРОЕКТАНТ: "Студио Криейтив" ЕООД

НАДЗОР: "Ай Соф Контрол" ООД

www.greendistrict.bg