Infinity Forest Residence: Твоят дом в гората, близо до града

Комплексът е разположен в паркова среда с 90-годишна растителност и над 20 различни дървесни вида

Infinity Forest Residence: Твоят дом в гората, близо до града
Infinity Forest Residence: Твоят дом в гората, близо до града
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Все повече хора в големия град мечтаят да избягат от шума и мръсния въздух, но да останат близо до удобствата в него. Затворените комплекси край София предлагат именно това - чист въздух, спокойствие, гледки, но и бърз достъп до работа, училище и всичко, свързано с ежедневието ни.

Това е и идеята на инвеститорите в Infinity Home Residence - жилищен комплекс край борова и широколистна гора близо до Вакарел. "Живеем в свят, в който тишината се превърна в лукс, а шумът е почти вездесъщ, уютът, който ни дава природата, е все по-трудно достъпен, а чистият въздух е истинско богатство", споделят те.

Така се ражда идеята за затворен комплекс със 134 къщи и 3 малки блока с апартаменти. В допълнение - мултифункционална спортна площадка, зала за събития, детски център, ресторант, барбекю зона, малък басейн, фитнес зала и СПА център, хранителен магазин и... споделено работно пространство. Всичко това, разположено на 100 000 кв.м, от които 70 000 кв.м зелени площи.

Локацията

Разположен на 837 м надморска височина, Infinity Forest Residence предлага живот буквално в гората с аромат на борове и песни на пойни птички. Комплексът е разположен в паркова среда с 90-годишна растителност и над 20 различни дървесни вида. Любопитна подробност е, че паркът е проектиран заедно с парк "Враня".

Infinity Forest Residence е разположен само на 17 минути с кола от София по магистрала "Тракия". Това осигурява на обитателите му достъп до всички удобства на големия град. В близост са също така конна база "Спарта", парка "Враня", язовир "Огняново" и голф клуб "Света София". Така обитателите му имат възможност да се възползват от различни услуги и варианти за прекарване на свободното време, без да жертват лукса да живеят в къща с двор извън града.

Имотите

В Infinity Forest Residence получавате живот в зелена среда с ниска плътност на застрояване и функционална архитектура. Къщите и апартаментите в комплекса са с висока енергийна ефективност и минимален въглероден отпечатък. Функционалните разпределения на вътрешното пространство са в крак със съвременните норми, а именно голям хол, широки спални, техническо помещение с външен достъп, големи дворни места. Това позволява на обитателите да водят динамичен и ефективен начин на живот.

Всяка къща разполага с 2 паркоместа или гараж, както и с обособени места за паркиране за гости в общата зона на комплекса. За обитателите ще бъде предложена и цялостна поддръжка както на общите зони в комплекса, така и на частните им дворове.

Възможността за завършване до ключ е другото голямо предимство на Infinity Forest Residence. След получаване на Акт 14 всеки собственик ще има възможност за покупка на пакет довършителни работи по интериора, вътрешните системи и допълнителното оборудване на дома си. По този начин ще получи завършен имот с високо качество на обитаване, без да се налага да се занимава с майстори и технически лица.

Друго голямо предимство на Infinity Forest Residence е заложеният от инвеститорите базов пакет "Умен дом". Това е ниво на оборудване за всички къщи в проекта, което ще позволява на собствениците дистанционен достъп и индивидуален контрол на всички устройства, включени в пакета. В това число влизат системите за сградна автоматизация, които позволяват контрол на отопление, осветление, както и потенциално - на климатизация и външни щори. Предвидени са сензори за присъствие, които спомагат за осигуряването на подходяща температура в помещението и служат за енергоефективност на къщата.

Мобилното приложение, през което ще се управляват тези функции, позволява и достъп с лицево разпознаване до съоръженията в комплекса, плащане на сметки, въвеждане на регистрационни номера на автомобили за отваряне на бариерата, електронен портфейл за магазини и ресторанти в комплекса и др.

Срокове и схеми на плащане

Подобно на повечето големи проекти, Infinity Forest Residence ще се изгражда на няколко етапа, като първият от тях ще бъде готов в края на 2024 г. Той включва изграждането на 10 самостоятелни къщи и 8 редови, както и на всички съоръжения и сгради за допълнителни услуги в комплекса. По този начин още първите обитатели ще имат достъп до удобствата, предвидени в концепцията на Infinity Forest Residence. След завършване на етап 1 започва строителство на етап 2.

Архитектурните решения на имотите предвиждат дворовете в първата част, а и при повечето къщи от втората, да са с югоизточно изложение, което осигурява целодневен достъп до слънчева светлина.

Останалите три етапа от реализацията на проекта ще бъдат разпределени във времето, като последният - четвърти, ще бъде завършен през 2030 г. Той включва и изграждането на трите блока с апартаменти, които също са част от проекта.

Схемите за плащане са изключително атрактивни, като предвиждат само 20% от цената на предварителен договор и останалите 80% - при получаване на Акт 16. Това позволява на бъдещите собственици да не затварят парите си още в ранните етапи на строителство, а плащанията да вървят съобразно етапа на завършване.

Проектът в числа

  • 100 000 кв.м парцел
  • 70 000 кв.м зелени площи
  • 134 къщи
  • 3 блока с апартаменти


Типове имоти в Infinity Forest Residence

Къщи "Кипарис"

  • 219 кв.м разгъната застроена площ
  • 2 етажа, 4 спални
  • Гараж и външно паркомясто
  • Дворни места до 976 кв.м


Къщи "Секвоя"

  • 219 кв.м разгъната застроена площ
  • 2 етажа, кабинет и 4 спални
  • външно паркомясто за два автомобила
  • дворни места до 648 кв.м


Редови къщи

  • 185 кв.м разгъната застроена площ
  • 2 етажа, 3 спални
  • външно паркомясто за два автомобила
  • дворни места до 452 кв.м


80%

от цената на къщите в Infinity Forest Residence се плащат при Акт 16