🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

GHome предлага достъпни и модерни жилищни пространства

Брандът за жилищно строителство на "Главболгарстрой" отговаря на най-високите стандарти за качество

Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест" и управляващ GHome
Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест" и управляващ GHome
Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест" и управляващ GHome
Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест" и управляващ GHome
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Мотивацията на купувачите на новопостроен жилищен имот е различна. От задоволяване на нуждата за основно жилище, през сигурна инвестиция на финансите в недвижим имот до подобряване на социалния статус с по-голям и модерен дом. GHome - бранд за жилищно строителство на "Главболгарстрой", се откроява на пазара на жилищно строителство с почтеност и надеждност за претенциозни купувачи, търсещи имоти на зелено. С твърд ангажимент за прозрачност и непоколебима отдаденост към съвършенство GHome осигурява

безпроблемно и безрисково инвестиционното изживяване

за всеки клиент. Всеки проект на компанията е щателно изработен, за да отговаря не само на най-високите стандарти за качество, но и да допълва естествената градска среда, създавайки усещане за спокойствие и хармония за жителите.

"Пазарът на имоти в новостроящи се сгради е изключително динамичен. Имотите на зелено имат редица предимства за купувачите и неслучайно данните показват ръст на новите сгради в столицата", коментира Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест" и управляващ GHome. При покупка на имот на зелено изборът винаги е по-голям. Етаж, изложение, разпределение, големина според реалните нужди на купувача, както и в пъти по-висока енергийна ефективност в сравнение със сградите старо строителство. Според данни на Build Europe, асоциация, представляваща над 30 000 строителни предприемачи в жилищното строителство в Европа и повече от 70% от жилищния пазар на ЕС, сградите ново строителство имат значително по-нисък въглероден отпечатък в сравнение със съществуващите сгради.

В основата на философията на GHome лежи

обещание за последователност и надеждност.

За разлика от мнозина в бранша GHome гарантира, че условията на договора и цената на имота остават непроменени през целия строителен процес, осигурявайки на клиентите спокойствие и финансова сигурност. Един от отличителните белези в подхода на GHome е фокусът върху предоставянето на жилищни решения на конкурентни цени. Чрез внимателно подбиране на перспективни локации в София и използване на модерни строителни техники GHome е в състояние да предложи достъпни, но модерни жилищни пространства, които надхвърлят очакванията.

"Пазарът на жилищни имоти ново строителство има нужда както от бутикови, така и от бюджетни сгради", казва Радослав Котларов. Именно строителството на нови жилищни сгради допринася значително за промяна на визията на градската среда, когато те са съобразени архитектурно със спецификите на района. Така например само на метри от идеалния център на София изниква обновен и реновиран нов китен жилищен квартал на София. Ако се разхождате или минавате с автомобила си по ул. "Черковна" и бул. "Мадрид", обърнете специално внимание на района и заобикалящите ви сгради и ще видите, че поетапно инфраструктурата и архитектурата се обновяват. До църквата "Св. Богородица - Животворен извор" в "Суха река" се обособява ново и интересно място за живеене и неслучайно новото строителство там е по-интензивно. В развитите инфраструктурно стари квартали на София, както и в южните райони, има голям интерес за покупка на жилищни имоти на зелено, но там вече се строи малко поради липса на терени, споделя още изпълнителният директор на "ГБС Инвест".

Ниско строителство до 8 етажа, подземен паркинг, с околно пространство на сградата, проектирано с обилно озеленяване от запад и изток. Накратко, това е

най-новият проект на GHome в квартал "Суха река",

на ул. "Пасарелски язовир". Проектът отразява единен, комплексен подход за застрояване, съобразен със съвременната градоустройствена практика, тенденциите на пазара на недвижими имоти и най-новите трендове в жилищното строителство.

С общ брой апартаменти 47 и 50 броя подземни паркоместа и гаражи, в сградата на ниво терен са предвидени и 24 броя велостойки, тъй като клиентите са все по-ориентирани към спорт и качествен живот близо до природата. Новите обитатели ще бъдат посрещнати от общи части и стълбище, проектирани с гранитни плочи. Околосградното пространство е решено с пешеходни алеи и улици с унипаваж, озеленени пространства, проектирани в синхрон с цялостната концепция за сградата. Предвиждат се зони за разполагане на декоративни градински и паркови елементи. От юг на сградата ще е благоустроена зелена зона за рекреация.

С обща РЗП на проекта под 6000 кв.м сградата ще предоставя всички удобства и модерни строителни решения от висок клас, така че да осигури комфорт на обитателите си. Архитектурата се отличава с изчистена и модерна визия, в спокойна цветова гама и есенни нюанси, които хармонират с околната градска среда. Допълнителен позитив за потенциалните собственици е и метрото, което е наблизо.

"Това не е само логистично удобство, защото развитието на метрото в София в последните години пряко влияе на цената на недвижимите имоти в близост. При инвестиция в имот близо до метростанция купувачите могат да бъдат спокойни, че цената му ще расте", уточнява Котларов. Това е и примерът с "Цариградско шосе", където GHome реализират проекта си Detelina residence. Сградата, която е в много напреднал етап на строителство, се намира на самата детелина на "Цариградско шосе" и бул. "Брюксел" - район, който също става особено атрактивен и заради бъдещото изграждане на метростанция.

Detelina residence се извисява на 16 етажа

в унисон с прилежащата архитектурна среда в тази част на София и разкрива панорамни гледки към Витоша, Стара планина и града. В строителството на модерната сграда се използва най-доброто от технологията за фасада - системата на Schüco, която осигурява изключително висока енергоефективност и комфорт. Освен това фасадата е облицована с керамични плочи Laminam, които не само предоставят елегантен външен вид, но и са изключително устойчиви на всякакви атмосферни влияния.

Отоплението в жилищата в Detelina residence може да бъде със свещ, се шегуват строителите, заради ефективната изолация, фасада и вложените материали при строителството. Микроклиматът за модерни хора се допълва от предпоставките живеещите в сградата да използват по-малко автомобилите си, защото ще бъдат в близост до метро, а наоколо са осигурени всички възможности за общуване, отново без пътуване за социален живот.

GHome представлява промяна в парадигмата на пазара на недвижими имоти на зелено, предлагайки комбинация от устойчивост и надеждност. С ангажимент за качествено строителство, изпълнение на сроковете и прозрачни бизнес практики GHome е готов да предефинира начина, по който мислим за покупка на жилище за съвременен живот.