🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Gravity Homes & Living - другото име на домовете за устойчив живот

Проектът събира хора със сходни виждания и разбирания и им предлага отлична среда за живеене

Gravity Homes & Living - другото име на домовете за устойчив живот
Gravity Homes & Living - другото име на домовете за устойчив живот
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Gravity Homes & Living не е просто новият жилищен комплекс в местността Камбаните в София. Това е проект, който събира хора със сходни виждания и разбирания и им предлага отлична среда за живеене заедно с умни и устойчиви жилищни решения.

Строителството на комплекса започна в края на 2023 г. и според инвеститорите - Ocean Investments, 45% от първата фаза вече са продадени. Проектът е разделен на три фази с общо 179 къщи и апартаменти, които ще се реализират поетапно, като през 2028 г. се планира третият етап да бъде завършен. Строителството ще се разгърне на терен 110 декара, от които едва 19 дка ще бъдат застроени. Останалата част ще бъдат паркови пространства, зелени площи и зони с различни удобства и услуги. Комплекс Gravity Homes & Living разполага с разнообразие от жилищни имоти с различни площи. Сградите с апартаменти са с квадратура от 205 кв.м до 487 кв.м. Самостоятелните къщи разполагат с площ от 600 кв.м до 900 кв.м. В комплекса има и редови къщи, като малките варират от 285 кв.м до 292 кв.м., а големите започват от 391 кв.м и достигат до 403 кв.м. Къщите близнаци на Gravity са с площ от 449 кв.м до 495 кв.м.

Формулата наGravity Homes&Living

Дом, в който нищо не липсва, изграден с мисъл за хората. Това е визията на инвеститора в Gravity Homes & Living. "Представете си място, което правите за самите себе си. Gravity е проект, който правим така, както ние и нашите семейства бихме искали да се чувстваме и в какъвто бихме искали да живеем", споделят от Ocean Investments.

Усещането за уединеност, спокойствие и лично пространство е друга специфика на проекта. То се създава благодарение на големите отстояния между имотите, усещането за "въздух", парковата среда, но също и на иновативните системи за сигурност в комплекса. Проектирани са така, че да не се забелязват и да не смущават жителите, но едновременно с това да покриват най-високите стандарти за защита.

Активният мениджмънт е третата отличителна характеристика на проекта. За разлика от повечето жилищни комплекси, където инвеститорите се оттеглят след продажба на имотите и отдават поддръжката на външна фирма, инвеститорът в Gravity Homes & Living остава в проекта. Концепцията за активен мениджмънт работи на принципа на 5-звезден хотел в домашна атмосфера. Предвидена е обществена сграда с всичко необходимо за обитателите на комплекса - денонощна рецепция, co-working пространство, консиерж услуга, детска градина, ресторант, кафене, барбекю, фитнес зона, СПА зона, медицински кабинет, козметичен център и др. Планират се и различни събития за малките и големите обитатели на комплекса.

Всичко това дава добавената стойност на проекта.

Качество, гъвкавост и финансови възможности

Инвеститорът в Gravity Homes & Living държи на качеството на изпълнение и усещането за простор. Всеки имот в комплекса е с много широки и просторни помещения и функционално разпределение.

Финансирането е със собствени средства заедно с ресурс от една от водещите банки на пазара. Като основен партньор на проекта банката ще предостави специални условия и за кредитиране на купувачите на имоти в него.

Схемата за плащане е стандартна, разделена на 4 вноски. Инвеститорът търси гъвкавост и индивидуални решения спрямо нуждите на всеки клиент, като същевременно се стреми да не нарушава финансовата си стратегия.

Районът

Едно от предимствата на живота в Gravity Homes & Living е, че жителите на комплекса ще са хора със сходен начин на живот, ценности и нагласи.

В по-голям мащаб това важи и за района на Камбаните. Тази част на София е идентифицирана като една от най-атрактивните за живеене благодарение на уникалното си местоположение и бъдещите планове за развитие.

Теренът на Gravity Homes & Living е един от последните с такъв мащаб в района, което превръща и този комплекс в един от последните с такава внушителна големина в полите на Витоша. Около комплекса се развиват няколко големи проектa и всички заедно ще създадат един изцяло нов квартал с около 1000 семейства, които ще живеят там. Това означава, че освен природните дадености и качества, с които районът е характерен, там ще бъде изградена изцяло нова инфраструктура - улици, алеи, осветление и т.н.

Всичко това превръща Gravity Homes & Living в жилищен комплекс, различен от останалите на пазара. Проектът поставя нов стандарт в сегмента на жилищните имоти и със сигурност няма да е последният за инвеститора в него.

Gravity Homes & Living в числа

  • Площ на терена - 110 000 дка
  • Паркова среда и зелени площи - 92 дка
  • Имоти - 179
  • Начало на строителство - декември 2023 г.