🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Coinbase отчита сериозни загуби заради сътресенията на криптопазара

Eдна от най-големите борси за криптовалута в света отбеляза значителен спад в участието на играчите на дребно

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Темата накратко
  • Coinbase Global Inc отчете по-голяма от очакваното тримесечна загуба.
  • Инвеститорите са притеснени от тазгодишния крах на рискови активи и избягват да търгуват с криптовалути.
  • В зависимост от криптотенденциите Coinbase може да се възстанови.

Индустрията на криптовалутите е в смут от известно време. Освен това обемите на търговия на криптоборсите са ниски и продължават да намаляват. Според CryptoMonday.de участието на Coinbase в търговията на дребно е намаляло с 68% през второто тримесечие на 2022 г., което е силно показателно за намалелия интерес в сектора.

Обемите на търговия на борсата за криптовалута са намалели наполовина до 217 милиарда долара през второто тримесечие, като участието на дребно е спаднало с 68%, а институционалната търговия е надолу с 46%.

Coinbase заяви, че очаква обемите на търговия да намалеят допълнително през текущото тримесечие, подчертавайки сътресенията, донесени в сектора от колапса на определени криптоактиви и големите разпродажби на финансовите пазари.

Коментирайки данните, главният изпълнителен директор на CryptoMonday Джонатан Мери каза:

"Данните рисуват картина на индустрия в криза. Очевидно сегашните цени не са устойчиви и скоро нещо ще трябва да се промени. Ако пазарът започне да се обръща, можем да видим отново нарастване на участието на Coinbase в търговията на дребно. Въпреки това, ако индустрията продължи да намалява, вероятно е Coinbase да продължи да отчита спадове."

Coinbase в труден период

2022 г. се оказа катастрофа за Coinbase. През юни фирмата съкрати около 18% от персонала. Това доведе до загуба на около 1100 работни места. След това цената на биткойн започна рязък спад, достигайки приблизително 22 000 долара.

Поради обрата на събитията Goldman Sachs понижи рейтинга си на крипто COIN на Coinbase до "продава". Така стойността на акциите на фирмата намаля с около 70%, откакто бяха регистрирани на Nasdaq.

Освен това Coinbase спря да приема плащания чрез Unified Payments Interface (UPI).

Ще се възстанови ли Coinbase?

"Coinbase не видя масова миграция извън своята платформа през тримесечието, но нейните потребители стават все по-пасивни в инвестирането си в криптовалута", каза Майкъл Милър, капиталов анализатор в Morningstar Research.

"Това може да бъде значително забавяне на печалбите на Coinbase, тъй като компанията генерира по-голямата част от приходите си от такси за търговия", добави Милър.

Coinbase трябва да се адаптира към настоящата ситуация и да направи съответните промени, да се съсредоточи върху своите институционални инвеститори и да разшири своите продукти.

Интересното е, че когато пазарът е в спад, това обикновено е добре за Coinbase и останалите борси. Повече хора вероятно ще купуват криптовалути, когато цените са ниски, надявайки се да ги продадат по-късно на печалба. Така че, въпреки че настоящите пазарни условия са лоши за криптоборсите, Coinbase може скоро да види увеличение на активността.

Все още няма коментари
Нов коментар