🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Сигурен бизнес през 2021? Да, с гарантиран глобален интернет!

От логистиката, през финансовата дейност до търговията на дребно, всяка индустрия може да извлече ползи от DIA

Сигурен бизнес през 2021? Да, с гарантиран глобален интернет!
Сигурен бизнес през 2021? Да, с гарантиран глобален интернет!
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Наскоро глобалният телеком "Нетера" обяви, че разширява предлагането на услугата "Гарантиран интернет" (Dedicated Internet Access; DIA) в повече от 180 държави. Компанията има добре развита международна мрежа и продължава да инвестира, за да я разширява и подобрява. Това й позволява да отговори на нарастващите световни нужди от качествен и бърз интернет.

Какво е DIA?

DIA e собствен, сигурен интернет достъп. Той е по-бърза и защитена форма на глобална свързаност. С него теглите и качвате, предавате и получавате данни с еднаква скорост. Гарантирано получавате закупената честотна лента 100% от времето.

Представете си, че пътувате в автомобил по магистрала. Ако има голям трафик, ще ви отнеме повече време да стигнете до вашата дестинация. Да имате гарантиран интернет е като да притежавате едно от платната на магистралата и то да е предназначено само за вас. ВИП връзка за специални клиенти.

Кой има нужда от DIA?

От логистиката, през финансовата дейност до търговията на дребно, всяка индустрия може да извлече ползи от DIA. Услугата е подходяща за малките и средните предприятия, чиято дейност изисква голям капацитет и натоварване на честотната лента. Предимствата са значими, особено в пиковите часове на денонощието.

Кои са предимствата на DIA?

Гарантирана скорост

Избирате от каква скорост на връзката се нуждаете и разчитате на нея всяка секунда от денонощието. При стандартния интернет връзките са споделени. А скоростта, за която плащате, е максималната, която ще получите. Действителната скорост на стандартната интернет връзка е непредсказуема и варира през целия ден в зависимост от мрежовия трафик на доставчика.

Еднакви скорости на качване и изтегляне

Ако вашата компания закупи 100 Mbps гарантиран интернет, скоростта на изтегляне и качване винаги са гарантирани на 100 Mbps.
Бързото качване е важно, ако вашата компания има много отдалечени потребители, облачни приложения, VoIP и т.н.

По-евтините, споделени интернет връзки обикновено имат по-висока скорост на изтегляне и значително по-ниска на качване.

По-добра производителност

Случвало ли ви се е интернетът в компанията ви да е бавен, но тестът за скорост на връзката да показва, че честотната ви лента е висока? Ако във вашата компания нямате време за такива еквилибристики, DIA може да е отговорът.

"Споразумение за качеството на услугата" (SLA)

С нарастващата популярност на приложения в реално време като VoIP, Video и Remote Desktop понятия като времезакъснение, загуба на пакети и прекъсване станаха изключително важни за конкурентоспособността на бизнесите. "Нетера" дава до 100% гаранция за качеството на гарантирания интернет, наречена "Споразумение за ниво на услугата" (SLA).

Предимства на DIA от "Нетера"

1. "Нетера" има 25-годишна история и опит в предоставянето на глобални телеком услуги и инфраструктура.

2. Услугата DIA на "Нетера" е достъпна в над 180 държави.

3. Чрез своята онлайн системата за наблюдение (NOMS) "Нетера" наблюдава в реално време използването на услугата и следи активно тя да е непрекъснато налична.

4. "Нетера" предлага както управлявана, така и неуправляема услуга "Гарантиран интернет", което позволява тя да се персонализира според вашите бизнес нужди.