Business Garden Office X посреща първите наематели през февруари

Business Garden Office X посреща първите наематели през февруари
Business Garden Office X посреща първите наематели през февруари
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Строителството на Business Garden Office X - фаза 1, върви по график. Сгради 1 и 2 от комплекса ще отворят врати съвсем скоро. От февруари в бизнес парка ще се нанесат и първите наематели.

През последната година и половина пазарът на офис площи е изключително непредсказуем, но дори и на фона на цялостната му стагнация интересът от страна на наемателите към Business Garden Office X е много висок. Това се дължи на много предимства, с които бизнес комплексът се отличава и има възможността да предложи на наемателите си, като едни от основните преимущества са: близостта до метростанция "Витоша" и "Парадайс център", над 6000 кв.м зелени пространства в парка на комплекса със силен wi-fi сигнал и опция за работа на открито, както и за отдих и отмора. Парковите пространства имат за цел да стимулират духа на наемателите, като предлагат възможност за почивка или за спокойна и креативна работна атмосфера с гледка към Витоша, която зарежда с позитивизъм и вдъхновение.

Business Garden Office X е бизнес комплекс, който се стреми към устойчива и екологична среда, като това се гарантира чрез използване на рециклируеми материали, като например алуминиевите профили на Raynaers с троен стъклопакет от AGC Glass. Заложени са висококачествени и енергоспестяващи системи за отопление и охлаждане, вентилация и LED осветление, което е огромно предимство, водещо до намаляването на разходите за енергия. Наемателите на комплекса ще имат достъп до трите подземни паркинг нива с 360 паркоместа, 35 зарядни станции за електромобили и над 300 стойки за велосипеди.

Като добавим филтри за пречистване на въздуха, които спират пропускането на фини прахови частици, сензори за контрол на въглеродния диоксид в помещенията и контрол на влажността, Business Garden Office X несъмнено се превръща в изключително атрактивна бизнес среда.

И това не е всичко. "За да отговорим на промените в търсенето, породени от несигурността и от тенденциите за работа от вкъщи след кризата, предизвикана от ковид-19, сграда 2 от комплекса ще бъде управлявана от оператора, който предлага флекс офиси - WorkBetter. Още в концептуална фаза нашата стратегия беше сграда 2 да бъде проектирана с идеята да се отдаде на co-working оператор. Фактът, че WorkBetter е част от комплекса, ни дава огромно предимство пред наемателите, тъй като им предлага възможност да се развиват в една по-гъвкава работна среда", казват инвеститорите.

Новото премиум пространство за гъвкави и споделени офисни решения в София ще има над 600 работни места. WorkBetter представя индустриална визия с отличаващ се дизайн и уникални работни пространства, следвайки най-новите световни тенденции в интериорния дизайн на офис пространства, за да изградят една отлична екосистема, която да отговаря на бизнес нужди от всякакъв вид. Концепцията на WorkBetter предлага както споделени пространства за малки екипи, така и частни офиси (за екипи от 1 до 70+) с висококачествени стъклени стени, за да се поддържа поверителността, без да жертва прозрачността или естествената светлина. Общите пространства имат отличителен вид и атмосфера, които да вдъхновяват креативността на служителите.

Събитията са също съществена част от преживяването на WorkBetter. Регулярно ще се организират социални и професионални мероприятия, които да спомогнат за изграждане и поддържане на силна споделена бизнес общност.

До края на 2021 се очаква и стартирането на фаза 2 от проекта, която се състои от изграждането на още две офис сгради. "Вярваме, че бизнесът процъфтява, когато служителите се чувстват щастливи, идвайки на работа. Именно затова Офис Х залага на създаването на възможно най-продуктивната и здравословна работна среда, която да повишава креативността и да помага на компаниите да привличат и задържат най-добрите си таланти", казват инвеститорите.

Проектът Business Garden Office X се състои от четири бизнес сгради със следните параметри - 52 500 кв.м офис площи, над 30 000 кв.м подземни паркинги и над 6000 кв.м паркова среда.

Локация: кв. "Лозенец", София

Проектант: MBL Architects

Инвеститори: Асен Лисев и Спас Шопов

Фаза 1:

Площ: над 15 000 кв.м

Сгради - 2 бр.

Сграда 1 - 11 етажа с РЗП 23 800 кв.м, 3 подземни нива с 360 паркоместа

Сграда 2 - 5 етажа с РЗП 4000 кв.м, 2 подземни нива с 80 паркоместа