🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Boutique Residence – OKINAWA: Здравословна жилищна среда и лукс в първата HEALTHY BUILDING сграда в България

Boutique Residence – OKINAWA: Здравословна жилищна среда и лукс в първата HEALTHY BUILDING сграда в България
Boutique Residence – OKINAWA: Здравословна жилищна среда и лукс в първата HEALTHY BUILDING сграда в България
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

OKINAWA e най-новата жилищна сграда на утвърдената строително-инвестиционна компания "ТАСКОВ & СТОЯНОВ" от елитната линия Boutique Residence. Наречена на едноименния японски Остров на дълголетниците, OKINAWA е първата и може би единствена засега жилищна сграда в страната, проектирана с фокус върху здравето и хармоничния начин живот на своите бъдещи обитатели. Чрез използване на екологични строителни материали, авангардни технологични решения и оборудване се постигат благоприятен микроклимат у дома и постоянна защита на човешкото здраве във всеки аспект - физически, емоционален и психологически. Сградата ще бъде сертифицирана и по международните стандарти EDGE (за енергийна ефективност) и WELL (за благоприятна среда на живот).
Локация: бул."Симеоновско шосе", до търговски център "Фантастико";

РЗП: 16 519 кв.м;

Брой и тип жилища: 93 апартамента, едностайни (студио), двустайни и тристайни;

Паркиране: подземни паркоместа;

Срок на строителството: август 2022 - август 2025 година

По проекта са работили екипи на две водещи архитектурни бюра под ръководството на арх. Чавдар Велев (Vecomplex) и арх. Крум Сергеев (Studio Creative).

  • Общата площ на сградата (надземно и подземно) е 16 519 кв.м.
  • Сградата е със смесена функция и се състои от жилищна част с 93 апартамента в 2 входа и отделна офисна секция на 9 етажа със собствен вход.
  • На партерното ниво на сграда са проектирани 5 магазина с витрини към улицата.
  • Комплексът разполага с 3 подземни нива, на които са разположени паркоместа и складове (мазета).
  • Околосградното пространство е с площ 1311 кв.м и е решено с богато озеленяване под формата на истинска японска градина, алеи за разходка с пейки и детска площадка.

Строителството стартира през август 2022 и се планира да завърши за 36 месеца. В сградата се предлагат за продажба различни видове апартаменти - едностайни (студио), двустайни и тристайни, всеки със собствен склад (мазе). Има възможност за обединяване на съседни имоти в по-голямо жилище. Купувачите могат да придобият и паркомясто в подземния гараж на сградата.

Цените в началния етап на строителството са най-изгодни и варират от 1400 до 1700 евро/кв.м с включен ДДС. Предлагат се гъвкави схеми за покупка на имоти в сградата - с няколко плана за разсрочено плащане, според възможностите на клиента. С помощта на кредитния консултант SUPER CREDIT са разработени и различни опции за покупка с банков ипотечен кредит, който се отпуска още по време на строителството.

Boutique Residence - OKINAWA притежава ключово местоположение в столичния град - непосредствено до изцяло обновения търговски център "Фантастико" на бул. "Симеоновско шосе". Бъдещата жилищна сграда е ситуирана на втора линия от големия булевард, което предполага повече спокойствие, но същевременно гарантира бърз и лесен достъп до голямата пътна артерия, а чрез нея и до всички основни точки на София. В съседство се намират спирки на градския транспорт, както и бъдеща метростанция на 3 мин. пешеходно разстояние.

Инвеститорите от "ТАСКОВ & СТОЯНОВ" залагат на модернистичен архитектурен стил с използване на най-висок клас материали от водещи световни производители, голяма част от които са екологични и постигащи устойчиво строителство с дълъг експлоатационен срок, лесна поддръжка и минимални разходи на енергия:

• Високотехнологична вентилируема фасада с окачени керамични плочи на водещия италиански производител LAMINAM

• Влагорегулиращи стени с естествени "дишащи" варови мазилки KLIMAWHITE • Филтрираща система CINTROPUR за пречистване на питейната вода • Шумоизолирани "двойни зидове - сандвич" от тухлени блокове WIENERBERGER и минерална вата
• Висок клас алуминиева дограма с троен стъклопакет от световния лидер ALUMIL • Луксозни асансьори KONE с повишена енергийна ефективност и неповторимо усещане за лукс, комфорт и принадлежност към специално място • Подово отопление на REHAU, инсталирано във всяко жилище, с възможност за включване по избор към термопомпа или газ, според предпочитанията на собственика • Луксозно завършени общи части с полиран естествен камък по дизайнерски интериорен проект на STUDIO CREATIVE

• Богато озеленена територия на сградата с истинска японска дзен градина, алеи с пейки и детска площадка.

Главен изпълнител е реномираната строителна компания ELITE BUILDING.

Проектът се изгражда с финансовата подкрепа на ALLIANZ BANK.
Разберете повече за сградата на www.okinawa.bg

[email protected]