Александър Дурчев: Тази криза беше най-сериозният стрес тест за целия комуникационен бранш

Изпълнителният директор на All Channels Communication пред "Капитал"

Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Как се отрази на бизнеса ви пандемията и какви промени предприехте?

Пандемията се отрази неочаквано, но изключително отрезвяващо. За съжаление се разделихме с хора и предприехме стратегия за интензивна работа с фрийлансъри по част от оперативните ни услуги. Разделихме се с програмисткото звено All Channels | Interaction, чиято рентабилност не можахме да стабилизираме през годините. Намалихме рязко административните си разходи чрез автоматизация и софтуер, което ни дава възможност да бъдем отново гъвкави и бързи в решенията си. Инвестирахме в развитието на нова дигитална агенция чрез стратегическо партньорство с един от лидерите на австрийския пазар и привлякохме топ специалисти от пазара.

All Channels | PR премина под директния мениджмънт на Николай Бойков като един от собствениците и визионерите на групата. В процес на преквалификация на част от екипа сме, за да посрещнем нуждите на пазара. All Channels | Activation успешно започна да реализира международни онлайн събития и кампании, каквито до този момент се осъществяваха от дигиталните ни специалисти. През последните 2 месеца инвестираме в интензивна обучителна програма, която цели да ни подготви за очакваните промени в индустрията.

Какви са очакванията ви за финансовите ви показатели тази година?

Очакваме спад с около 25%.

Какво научихте за бизнеса си от създалата се криза?

Тази криза беше най-сериозният стрес тест за целия ни бранш. За All Channels това беше катарзисна година, в която видяхме колко е важна спойката помежду ни, особено когато оцеляването на бизнеса не е на 100% в нашите ръце и проблемът не може да бъде персонифициран. За себе си научих, че паниката събужда страсти в хора, за които сме си затваряли очите в спокойни времена.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар