🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Над 27 млн. лв. достигат инвестициите в пивоварна "Бритос"

Великотърновската компания е в процес на изграждане на нов модерен склад, ферментиращи съдове и силози за малц и ечемик

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Велико Търново. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.

За по-малко от пет години в условията на пазар, в който доминират големите мултинационални компании и в съседство на съществуваща голяма конкурентна компания, младата семейна пивоварна "Бритос", базирана във Велико Търново, не само навлезе успешно на местния пазар, но и се утвърди като една от най-класните пивоварни. По думите на собственика Габриела Попова "Бритос" дължи успеха си на високото качество, добрите си рецепти и инвестициите в най-модерно оборудване и в персонала си.

Великотърновската фирма "Бритос" е в процес на изграждане на нов модерен склад, ферментиращи съдове и силози за малц и ечемик, съобщи за "Капитал" Габриела Попова.

Под лупа

За строгия контрол на качеството на произвежданата бира, стартиралата през 2012 г. пивоварна, разчита на Берлинския институт по пивото, който следи дали "Бритос" спазва оригиналната си рецепта и дали материалите отговарят на немските стандарти за качество. Доказателство за това са и четирите медала за качество от четири участия на престижния конкурс за качество на института "Монд Селексион" в Брюксел – 2 златни и 2 сребърни.

От самото начало "Бритос" решава да инвестира във възможно най-модерното технологично оборудване на пазара от лидерите в бранша като GEA – Huppmann, Германия, Holvrieka, Белгия, Filtrox, Швейцария, и Krones, Германия, и Markl, Германия.

Инвестицията

Първоначалната инвестиция възлиза на 20 млн. лв., а от основаването й през 2012 г. пивоварната е вложила допълнително около 7 млн. лв. Постигнат е напълно автоматизиран процес, направени са инвестиции в допълнителни ферментиращи съдове, модерни линии за бутилиране на стъкло, кен и пластмасови бутилки.

За инвестициите си пивоварната е отличена за инвеститор на годината за 2013 г. и за втората най-динамично развиваща се компания в България за 2012 г. в класацията "Гепард" на "Капитал". Днес компанията се развива без резки промени. За миналата година приходите й са 10.3 млн. лв., приблизително колкото и година по-рано.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ivan_mitev57 avatar :-|
    Иван Митев
    • - 4

    При прилагания подсигуряващ вреди при дългови кризи основен модел за управление на национално стопанство икономическият растеж няма решаващо значение за постигане на устойчив обществен просперитет.
    В обстановка на допусканата държавна грешка, хората, колкото повече работят за постигане на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за дългови кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени.
    Същественото за спасение от актуални злини е усъвършенствуване на сегашния основен модел за управление на национално стопанство.
    Възможностите са:
    1) Със запазване на подсигуряващия вреди при дългови кризи основен модел за управление на национално стопанство – и при икономически растеж, щетите се уголемяват.
    2) Чрез усъвършенствуване на сегашния, т. е. с въвеждане на предпазващия от вреди при дългови кризи основен модел за управление на национално стопанство – ще се подсигури траен обществен просперитет.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал