🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Още инвестиции във Велико Търново

Градът вече има нова стортна база, очаква и два нови магазина - на Praktis, и на "Кауфланд"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Велико Търново. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.

Върху 8 дка във Велико Търново изградиха съвременна спортна база

Върху 8 дка във Велико Търново отскоро функционира съвременна зона за спорт, професионални тренировки и почивка. Новооткритата база разполага с шест тенис корта, покрити с настилка клей. Кортовете са снабдени с осветление и автоматизирана поливна система. Към два от тях е осигурено покриване със специален балон през студените месеци, а изграденото отопление дава възможност за целогодишни тренировки. "Спортен център "Хемус" е единственото място в града, където целогодишно може да се практикува тенис", поясниха собствениците на комплекса от "Хемус спорт". Към центъра са изградени и функционират игрище за падел, зала за скуош, фитнес зала и две зали за групови тренировки. Към спортната база са обособени прилежащи съблекални с бани, ресторант, паркинг.

Десет милиона лева инвестира Praktis в новия си магазин

До средата на октомври се очаква да приключи изграждането на строителен хипермаркет Praktis във Велико Търново. Новият обект ще замени съществуващия и ще посрещне клиентите с нова, модерна визия, богат асортимент на стоки, подобрени услуги и сервиз с удобна локация за жителите на региона. Инвестицията е на стойност от 10 млн. лв. Строящият се магазин е разположен по ул. "Магистрална", на главен път София – Варна, срещу "Мall Велико Търново" и в съседство с китайския магазин "Дензел". Изпълнител на строителството е местната компания "Водстрой ВТ". Площта на имота е 13 хил. кв.м, от които строителният хипермаркет ще заеме почти половината. Към обекта има предвиден паркинг за около 100 автомобила, градински център, заведение за бързо хранене, агроаптека и риболовен магазин. Работните места, които ще бъдат разкрити, са 100.

В края на годината започва да строителството на магазин от веригата "Кауфланд"

В края на тази година в старата столица се очаква да започне строителството на магазин от веригата "Кауфланд", който до средата на следващата година трябва да бъде готов. Все още се работи по разчистването на площадката с площ 16-17 дка в района на многопрофилната болница. Съборен беше старият амортизиран от времето хирургически блок. Предстои проектиране. Магазинът ще е около 7000 кв.м, останалата площ ще е за озеленяване и паркоместа. "Кауфланд България" е на българския пазар от 2006 г. Веригата хипермаркети има 57 магазина в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ 3200 кв.м, а дружеството има над 6800 служители.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал