Кратки автоновини

   ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Първият есенен софийски автосалон се оказа успешен

Успешен от гледна точка на посетители, организатори и търговци се оказа първото есенно издание на софийския автосалон. Гостите на изложението видяха за пръв път от години най-новите модели от почти всички марки, някои дошли директно от салона във Франкфурт. Организаторите отчетоха рекордните над 50 000 посетители, като пикови бяха двете съботи и недели. Търговците пък се похвалиха с няколкостотин сделки само в рамките на изложението и далеч повече запитвания, които също могат да им донесат продажби.

Toyota си върна лидерството при производителите

Toyota отново е първенец по продажба на автомобили в световен мащаб след края на деветте месеца на годината. Японският концерн е продал 7.5 милиона автомобили за периода януари - септември 2015 г., изпреварвайки по този начин страдащия от скандала с вредните емисии Volkswagen (7.43 милиона коли) и General Motors (7.2 милиона автомобили). Германците бяха лидер през първите шест месеца на годината. В края на септември обаче избухна скандала с манипулираните тестове за вредни емисии в дизеловите автомобили.

"Лазурит" откри сервиз за луксозни автомобили

Нов сервиз на фирма "Лазурит", специализиран в обслужването на луксозни автомобили, беше открит в началото на месеца в София. Обещанията са той да предложи най-доброто като обслужване, материали и технологии на българския пазар. Компанията работи в България повече от 20 години, като е специализирана в каросерийните ремонти и бояджийските услуги. "Автомобилите в България заслужават малко по-особено отношение", каза при откриването управителят на "Лазурит" Галя Дойчинова.

----

Пореден ръст на продажбите на коли в Европа

Регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз отново е нараснала значително през септември. Това показват данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), които затвърждават тенденцията за стабилно възстановяване на автомобилния пазар в Европа. През септември от АСЕА отчитат 25-то поредно месечно повишение на пазара - с 9.8% спрямо същия месец на 2014 г. От началото на годината нарастването е с 8.8%. В България този ръст е 12.7% за деветмесечието, което в абсолютна бройка е 17 081 автомобила. Само през септември 2015 г. в страната са продадени 1872 нови пътнически автомобила, сочат още данните на ACEA. Общо продажбите на нови коли в Европа за периода януари - септември са 10 413 675 броя.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал