🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Интериорните решения на ATG Design с международни награди за дизайн

Последните 3 завършени проекта на арх. Ивета Попова имат 8 номинации и отличия, 5 от които са от престижни международни конкурси

Интериорните решения на ATG Design с международни награди за дизайн
Интериорните решения на ATG Design с международни награди за дизайн
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Ако това колко успешен и устойчив е един човек в бизнеса е признак за неговите амбиция и професионални способности, то това какъв е домът му издава какви са личността и характерът му.

Архитектурата и интериорът на дома ни през 2021 г. не са просто въпрос на вкус и стил - те са отражение на нашата личност, същност, темперамент и мечти. Все повече успешни българи и предприемачи в страната осъзнават това и търсят най-доброто решение за своя дом и офис, казват от ATG Design - едно от водещите български студиа за архитектура и дизайн.

Сякаш виждаме нов тренд в отношенията между хората - вече не е достатъчно да разказваш на своите приятели и партньори какви върхове си постигнал в служебен план, а какви награди е спечелил и твоят дом. В ATG Design са специалисти в това - последните им 3 завършени интериорни проекта могат да се похвалят с цели 8 номинации и награди, 5 от които са от престижни международни конкурси.

Авторска концепция на арх. Ивета Попова от ATG Design за модерен интериор в затворен жилищен комплекс в София, наречена Naturalista, спечели първа награда за частен интериор в годишните награди "Къща на годината" на сп. "Идеален дом", както и награда 5 звезди за най-добър жилищен интериор в базираните в Лондон International Properties Awards. Проектът бе номиниран също в категория "Интериор" на German Design Awards 2021 и най-добър частен интериор на Dibla Design Awards. Апартаментът Starbucks пък е функционален дом на младо семейство, разположен в сърцето на София, който спечели наградата в категория "Интериорен дизайн" от Европейската платформата BigSEE.

Най-голямата награда обаче отиде за проекта Mirrorland - завършен през юни 2020 г. и с обща площ 120 кв.м - той бе обявен за номер 1 в Европа в категорията Show Home Residential Apartment на International Property Awards. Експертното жури от над 80 дизайнери от цял свят определи проекта на арх. Ивета Попова за връх за 2021 г. на Стария континент "с фокус върху качеството на услугата и дизайна, иновативността на интериорните решения, оригиналност на концепцията и устойчивост".

Изключително стилен, интериорът на Mirrorland преплита в една точка комбинациите от кожа и текстил, както и тази на дърво и гранитни плочи, наподобяващи мозайка. Гладките и огледални повърхности разширяват оптично пространствата, докато мраморът заема централно място като стенна облицовка в спалнята и всекидневната, сякаш естествено заменя произведение на изкуството. Дизайнът на двете бани издава мъжка строгост и изискан вкус, а този на кабинета "говори" за благ и благороден характер.

Emerald Residence пък е най-новото "бижу" в работата на ATG Design - дом на тричленно семейство и интериорен проект, белязан от доминиращия смарагдов цвят и луксозен финиш.

Как обаче се стига до това всеки твой проект да получава по няколко международни номинации и отличия?

"Може би най-важен за крайния резултат е първият етап в процеса на работа с нас - да опознаем клиента, да надникнем в мечтите му и да разберем ежедневието му и функционалностите, които са ключови за домашния му уют - казва арх. Ивета Попова. И, разбира се, да ни има пълно доверие. Това ни позволява да се отдадем изцяло на това, което можем най-добре."

Безспорно сред силните страни на екипа на ATG Design са впечатляваща креативност, безкомпромисно качество на материалите и изработката и луксозното изпипване до най-малкия детайл. Студиото съчетава семейната традиция на бранд с над 25-годишна история с най-новите съвременни тенденции, вдъхновени от постоянната колаборация с международни партньори и участието в иновативни архитектурни форуми в цяла Европа.

Новите проекти на ATG Design можете да следите в авторската видеопоредица My Perfect Home , както и в профилите на студиото в Instagram, LinkedIn & Facebook

С екипа можете да се свържете през фирмения уебсайт

ATG Design

ATG Design е едно от водещите български студиа за архитектура и интериорен дизайн, водено от семейни ценности и страст към съвременния дизайн, основано през 1996 г. в София от арх. Радосвета Попова. Дъщеря й и сегашен бизнес партньор - арх. Ивета Попова, завършва и практикува в Милано, след което през 2012 г. се връща в България, за да съживи работата на студиото със своите артистична визия и изтънчен вкус към съвременен стил архитектура и дизайн.