🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Трудностите и конкуренцията винаги са катализатор за иновации

Константин Желев - мениджър проекти на "Кухни PREGO" за Шумен, за тенденциите в обзвеждането

Трудностите и конкуренцията винаги са катализатор за иновации
Трудностите и конкуренцията винаги са катализатор за иновации
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Профил

Константин Желев е мениджър проекти на "Кухни PREGO" за Шумен. Има повече от 15 години опит в търговията с мебели.

Марката PREGO е специализирана в производството на най-висок клас кухненско обзавеждане. Вече трета година тя е представена с шоурум и в Шумен, като за този кратък период са реализирани над 1300 кухни в града.

Ситуацията в момента трансформира бизнес реалностите в цял свят, какви са трудностите и предизвикателствата пред вашия бизнес?

Засега първата част на кризата ни подмина и дори оборотът ни е с 30% по-голям в сравнение със същия период на миналата година. Надявам се, че втората вълна през септември също няма да ни повлияе. Трудностите и конкуренцията винаги са били катализатор за иновации и ситуацията се отрази в нашия бизнес с подобрение на комуникационните канали с екипа и клиентите. За два месеца успяхме да реорганизираме проектиране и текущи задачи при връзка с монтажните групи online, което ще ни спести много време, след като се възстанови нормалният ритъм на движение на хората. Отделно затрудненията в доставките на материали ни накараха да сме малко по-дисциплинирани и да не зареждаме в последния момент това, което ще ни е необходимо, за да издадем поръчките. Прогрес има и по отношение на работните места, предвид ситуацията наистина се оказа, че не е необходимо бюро в офис и фиксирано работно време, убеден съм, че това е бъдещето.

Какви полезни съвети ще дадете на хората, решили да ви се доверят за изграждането на сърцето на дома? Какво би трябвало да е водещото - функционалността, модата, личните предпочитания и стил?

- Винаги съм казвал, че кухнята и банята са двете помещение в къщата, за които не трябва да се прави компромис, тъй като там са най-големите натоварвания и те трябва да ги издържат. Имаме много практично мислене и винаги водеща е била функционалността. Едва след като постигнем желания резултат, мислим на база вече подредения проект как да разкрасим кухнята.

Има ли мода в кухненското обзавеждане и какви са най-новите тенденции - визия, стил, материали, цветове, във вашето производство?

- В последните години има две направления в дизайна, които имат еднаква тежест. Едното е кухня със скрити дръжки, като това при нас е модел Regina, и, разбира се, класическите кухни с врати от масив - модел Verona, като те най-вече се поръчват в бяло.

Важи ли поговорката "евтиното е скъпо" в кухненското обзавеждане? Каква е гаранцията за кухни PREGO? Имате ли някакви стандарти за професионализъм и качество, от които не отстъпвате?

- Важи, разбира се. Имаме кухни на 15 години, които са като нови, всичко зависи от стопанина. Ние се стремим да слагаме най-здравите материали и съответно да имаме достатъчно добри машини и техники за обработката им. Малък пример е, че лепим фасадата и плотовете с полиуретан, което ги прави устойчиви на вода и слънце. Относно стандартите - при проектирането определено не правим всичко на всяка цена. Ако клиентът иска нещо, което няма да е устойчиво във времето, се дистанцираме. При производството контролът е подсигурен от внедрена система САП, която ни помага да избягваме грешките и да имаме информация за всеки един произведен продукт. При монтажа винаги издаваме кухните напълно готови за използване, за да няма след нас намеса на други хора.

Контакти: Шоурум PREGO - Шумен: ул. "Васил Левски" 6 /100 м зад хотел "Мадара"/ Телефон: 0888 148 428

https://prego.bg/

Проектирай своята кухня онлайн

Поръчайте своята мечтана кухня от PREGO и спестете ценно време, а ние ще изготвим за вас онлайн проект.

Какво трябва да направите:

- Използвайте формата на нашия сайт ЗАПАЗИ СРЕЩА с PREGO дизайнер.

- С вас ще се свърже проектант, с когото ще работите персонално по вашия проект. Уточнете начина за комуникация онлайн.

- Скицирайте и измерете вашето помещение.

- Изтеглете и попълнете нашия КОНТРОЛЕН СПИСЪК ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА КУХНЯ.

- Определете вашия бюджет - това ще помогне на вашия проектант да ви насочи по-добре към подходящ модел кухня и ще ви спести време за многобройни проекти оферти.

- Ще изготвим проект, който може да ви презентираме и обсъдим онлайн в SKYPE или VIBER.