🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Сомони" отбелязва 30 години опит във финансовия сектор

Ние сме на страната на тези, които се нуждаят от защита или желаят да инвестират в сигурност, казват от компанията

Николай Колев, собственик на "Сомони" ООД
Николай Колев, собственик на "Сомони" ООД
Николай Колев, собственик на "Сомони" ООД
Николай Колев, собственик на "Сомони" ООД
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Дружеството "Сомони" стартира дейност през 1993 година и още от началото има ясно определен предмет на дейност - финансови услуги и посредничество. Малко са компаниите в национален мащаб, които са успели да натрупат толкова опит в динамични и трудни години.

Николай Колев, собственик на "Сомони": "Да бъдеш стабилен в този бизнес може само по един начин - ако умееш да слушаш и да разчиташ добре цифрите. Започнахме с популярната за онова време услуга обмяна на валута. Бяха трудни години, но знаехме, че има потенциал в това направление. Хората искат сигурност и да могат да планират своите финанси. Ако им дадеш безопасност и комплексна услуга, те са наистина лоялни клиенти.

Предвиждайки пазара, през годините добавяхме различни дейности в нашето портфолио - инвестиции на борсата, застраховки, представителство на международни и национални финансови компании, управление на собственост и финанси, микрокредитиране, посредничество при инвестиция в злато. Знаем, че сме задължени да осигурим важното за хората заедно с компетентност на всяко ниво.

В момента "Сомони" може да даде пълно обслужване, консултация и посредничество за целия спектър на финансовите услуги за гражданите и бизнеса. Често сме търсени и като консултанти при взимане на определени решения, при които един положителен или отрицателен отговор струват стотици хиляди лева. Репутацията ни е безукорна, ние вярваме, че в бизнеса трябва да има морал и устойчиво развитие.

Нашият бизнес модел е базиран на безопасност и премереност в инвестициите на тези, които ни се доверяват. Това е важен подход във време на резки движения нагоре и надолу.

Качественото обслужване без компромиси е нашият начин да благодарим на хилядите клиенти, преминали през офисите ни в цялата страна. Опитът ни позволява да предвидим бъдещето, а това е ценна възможност във време на промени".

Диляна Колева, управител на застрахователен брокер "Сомони Брокер Инс", допълва: "Екипът ни е малък, но не и амбициите. Модерните средства за комуникация дават възможност и потенциал за бързо развитие. Можете да ни откриете в по-големите социални платформи, където предлагаме интересно съдържание, базирано на нашия опит.

Една от най-интересните ни посоки на развитие са различните застраховки, свързани с живот, здраве и други по-малко стандартни рискове. Бизнесът има интерес да минимизира рисковете, а когато има добро решение - това е от полза за всички. Ние осигуряваме здравни застраховки за водещи компании, както и помагаме с експертиза и решения на сложни казуси. Като брокер ние сме на страната на тези, които се нуждаят от защита или желаят да инвестират в сигурност."

"Сомони" благодари на всички свои клиенти, партньори, служители и приятели за подкрепата и доверието, които са й оказали през годините. Заедно гледаме напред - в правилната посока за развитие!