"Академичен Капитал": Стажове, мобилна услуга от Revolut, стрийминг война и Giveaway с билети за TEDxAUBG

Програмата "Академичен Капитал" стартира през април тази година и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април тази година и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април тази година и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април тази година и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

В "Академичен Капитал" може да се включите чрез регистрация на официалната страница на програмата, като използвате e-mail, предоставен ви от университет в страната, или уникалния номер на ISIC картата ви.

Повече за програмата виж тук.

Април е тук, в неделя преместихме стрелките с час напред (да, все още го правим; разберете защо тук), а температурите навън напомнят за юни, не за първа пролет.

От началото на новия месец в "Капитал" имаме много специална новина - от 1 април всички нови статии на сайта на медията ще имат аудиовариант. Това е възможно благодарение на AI технологията за реалистична синтезирана реч на Microsoft.

На българския пазар тя е нова и тепърва ще се "учи". За целта ще сме благодарни, ако сигнализирате за грешки или лошо произношение тук.

А тук можете да прочетете за една първоаприлска закачка на Робърт Христов с криптоманиаците.

А ето какво да очаквате в бюлетина тази седмица:

  • "Panda Labs Achievers: младежи за справедлив енергиен преход";
  • Пакети с мобилни данни от Revolut;
  • Netflix, HBO Max или Prime video?;
  • Видеоподкаст за TEDxAUBG 2024 + Giveaway;
  • Стажове и стипендии;
  • "Обядвай с шефа" с Lidl.

Големите теми

Проект дава шанс на младежи да бъдат част от справедливия енергиен преход

Той се изпълнява от "Джуниър ачийвмънт" - България, и е насочен към инициативи за повишаване на знанията и предприемаческия капацитет на младите по темата за зеления преход.

Темата за справедливия енергиен преход придоби широка популярност в последните години. Това е сложен процес, който надхвърля простото преминаване от невъзобновяеми към възобновяеми източници. Той включва и социално-икономически компоненти, като например защита на правата на работниците и осигуряване на социална справедливост за всички.

Текстът на Мария Дойкова може да прочетете тук.

Revolut ще предлага мобилна услуга в 108 държави чрез eSIM

Новата услуга е достъпна за българските потребители от 25 март, а пакетите с мобилни данни са от 1 до 20 GB на цени от 2.50 до 122.50 лв. в зависимост за колко страни важат.
Какво да стриймвам тази вечер

На българския пазар вече присъстват почти всички големи играчи за доставка на съдържание, макар повечето от тях да не предлагат български субтитри или аудио.

Успешен капитал

В новия епизод на подкаста на "Академичен Капитал" гости са Ани Ковачева и Силвия Сребрева от екипа студенти, организиращ конференцията TEDx в Американския университет в България. В разговора двете студентки разказват за тазгодишното издание на форума, което ще се проведе в Благоевград на 6 април.

Освен в YouTube може да чуете разговора и в предпочитаната от вас платформа.

Повече за конференцията прочетете тук.

GIVEAWAY

"Капитал" и AUBG подаряват на трима от вас билет за конференцията тази събота. За да спечелите, последвайте профила на "Капитал" в TikTok и оставете коментар с TEDxAUBG 2024 под публикацията за играта.

На 5 април, петък, в 12.00 на обед ще изтеглим тримата победители.

Отворени позиции

Стажове и обучения:

  • Huawei Bulgaria организира обучителна програма Seeds for the Future, която предоставя на млади таланти от цял свят възможност да участват в краткосрочни обучения, глобални конкурси и текущи дейности, съсредоточени около цифровите технологии.
  • Paysafe Bulgaria има обява за Finance Intern.
  • DEV.bg организира обучението "DevOps: Поглед под капака - какво е облак?".

Условията и срокове за кандидатстване, както и останалите отворени позиции можете да откриете тук.

Стипендии и конкурси:

  • Продължава набирането на кандидатури за писателския конкурс на TELUS International Bulgaria.
  • Съвместната програма на ЕС и Съвета на Европа "Равенство и свобода от дискриминация за ромите" - EQUIROM, обяви конкурс за постижения на журналисти и фотографи, които с работата си изграждат позитивен медиен образ на ромите и маргинализираните общности.
  • Френският институт в България | Institut français de Bulgarie и "Къща на писателите Ла Рошел" (Франция) организират конкурс за стипендия за творци, даваща право на двумесечен престой в Ла Рошел.

Условията, срокове за кандидатстване, както и останалите отворени позиции можете да откриете тук.

Университетски живот

Сдружение "Асоциация за международно обществено развитие" (АМОР), Фонд на фондовете и Софийски университет "Св. Климент Охридски" организират финалното събитие по проект "Инкубатори за иновативни предприятия", финансиран по програма "Еразъм +" на ЕС. То ще се проведе на 11 април от 9:30 в Аула на СУ "Св. Климент Охридски". Повече на събитието прочетете тук.

От 29.03 до 31.03 студентският клуб от Американски университет в България - Associates Consulting Club (ACC AUBG), в партньорство с MarketStar Bulgaria проведоха третото издание на състезанието Consultant For a Day ("Консултант за един ден"). На състезанието четири отбора от студенти изготвиха стратегии в сферата на продажбите. Повече може да разгледате на Facebook страницата на клуба.

В присъствието на министър Милена Стойчева беше дадено официалното начало на конкурса "Най-добър младежки стартъп в България 2024" на Фонд на фондовете и СУ "Св. Климент Охридски". Повече за събитието тук.

Lidl и "Академичен Капитал"

Lidl посрещна финалиста в шестото издания на "Обядвай с шефа"

Шестото издание на инициативата "Обядвай с шефа" срещна Бисер Инчовски - управител на ресор "Централизирани дейности" в "Лидл България" с Радослав Русинов - възпитаник на Американския университет в Благоевград.

Бисер Инчовски се включи в инициативата, която среща мотивирани и амбициозни млади българи с мениджъри на любимите им компании. Участието от страна на бизнеса е израз на подкрепа към младите таланти и насърчаване на стремежа им към кариерно развитие в страната.

С две бакалавърски степени от Американския университет, Радослав Русинов трупа опит в банковия сектор наред с квалификация в "ESG академия" към СУ "Св. Климент Охридски" и твърдото убеждение да гради бъдещето си в страната. "Lidl винаги е предизвиквал интерес в мен, тъй като инициативите и кампаниите на компанията са в много различни направления.

Допада ми политиката за развитие на кадри, динамичната работна среда, както и големите успехи, които Lidl постига, откакто се е позиционирал на българския пазар", мотивира интереса си Радослав.

Ако имате въпроси или предложения, пишете ни на [email protected].
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар