Календар: какво и къде в Русе

Концертите, прожекциите и представленията в града през втората половина на септември

Русе, река Дунав, крайречен парк, крайбрежна алея, ресторанти, жп линия
Русе, река Дунав, крайречен парк, крайбрежна алея, ресторанти, жп линия
Русе, река Дунав, крайречен парк, крайбрежна алея, ресторанти, жп линия    ©  Цветелина Белутова
Русе, река Дунав, крайречен парк, крайбрежна алея, ресторанти, жп линия    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

16.09. "Кармен" - опера от Жорж Бизе, с диригент Вилиана Вълчева и солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Русе. Открито представление на площада пред операта. Начало: 20 ч.

17.09. Концерт на групата Cool Den. Една от обещаващите млади български рок групи ще свири на откритата сцена на русенското издание на "Реките на града", инициатива за намеси в градска среда на фондация "Колективът". Сцената се намира на брега на Дунава. Начало: 19 ч.

18.09. Киноработилница за деца. Събитие на ARS Kino, организация, посветена на развитието на филмово образование за деца. Уъркшопът e част от програмата на "Реките на града" - Русе.

20.09."Срещи с киното". Прожекция на филма "Ниночка" от 1939 г. на режисьора Ернст Любич с участието на Грета Гарбо и Мелвин Дъглас, придружен от лекция на Милен Димитров. В културния център "Блок 14" на бул. "Борисова" 47, от 19:30 ч.

24.09. Danube Sunset Sessions. Експериментална музика на живо от TFSL (Калоян Иванов) и RudeBrutal (Андрей Тотев), въздушна фотография от Явор Мичев и видография от Андрей Тотев, сет от Groovy George (Георги Дамянов). В "Дом Канети" от 19 ч.

26.09. "Балкански синдром", премиерно заглавие в афиша на Русенския драматичен театър. Пиесата на Станислав Стратиев е в сценичен прочит на режисьора Недялко Делчев.

27-29. Прослушване за работилница по изкуства "Мармалад" за хора, които се интересуват от различни артистични практики. Ателиетата по актьорско майсторство ще бъдат водени от Евгения Явашева и Асен Николов, рисуване ще преподава Бистра Лозанова, а пеене - Андриана Николова. Сесиите са от 18:30 ч. в "Блок 14".

30.09. Издание на поредицата събития "Вечерта на фотографите" с гост Явор Седянков. От 19:00 ч. в "Блок 14".

30.09. Active Civic Participation for Greener and Sustainable Cities: събитие, организирано съвместно с представителствата на Европейския парламент в София и Букурещ, с участието на политици на местно и европейско ниво, активисти от гражданския сектор в Румъния и България и младежи от двете страни. Срещата е между 10 и 17 ч. и е част от програмата на "Реките на града" - Русе.