🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Използваме персонализиран подход към специфичните нужди на всеки бизнес

Владимир Андреев, изпълнителен директор на "Cordeel България"

Владимир Андреев, изпълнителен директор на "Cordeel България"
Владимир Андреев, изпълнителен директор на "Cordeel България"
Владимир Андреев, изпълнителен директор на "Cordeel България"
Владимир Андреев, изпълнителен директор на "Cordeel България"
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Визитка

Владимир Андреев е изпълнителен директор и член на Борда на директорите на "Кордеел България" ЕАД от 2019 г. Работи в компанията от 2010 г. и през годините е заемал ключови позиции в организацията, като търговски директор, технически директор и директор "Бизнес развитие". Той е магистър архитект от Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, и има специализации по управление на проекти в сферата на строителството. В професионалният си опит е преминал през основните елементи на инвестиционния процес - проектиране, управление на проекти, предприемачество и строителство.

Г-н Андреев, за повече от 20 години присъствие на българския пазар Cordeel ("Кордеел") се утвърди като лидер в проектирането и строителството на индустриални, логистични, търговски и бизнес сгради, получавайки редица отличия за тях. Как се изгражда и развива собствен бранд за качествена работа в строителството?

- Да, наистина, ние сме на пазара в България повече от 20 години, но след като говорим за изграждане на бранд, не бихме могли да се ограничим само в този период или регион. Това, което означава името Cordeel днес в България, е изградено върху основите и с респект към почти 90-годишната история, ценности и опит на групата Cordeel в Европа. Ние продължаваме да развиваме и надграждаме това наследство през последните 20 години, добавяйки специфично познание и експертиза за местния строителен и инвестиционен пазар. Но това, което наистина има значение и прави "Cordeel България", са нашите хора. Те са незаменими. Заедно се стремим да изградим работна среда, която е отлична, забавна, умна и безопасна. Професионализмът, ангажираността и постоянството на нашия компетентен екип в предоставянето на качествена и безопасна работа чрез иновативност и разбиране на нуждите на всеки конкретен клиент ни помагат да създаваме все по-добри, функционални, ефективни, практични и естетични сгради, които не са само стойностни за бизнеса, но и създават стойност лично за нашите клиенти, за хората и средата, в която работим и живеем.

Ние вярваме в устойчиви, дългосрочни партньорства, изградени върху доверие и почтеност. Ние се стремим към растеж чрез качествена, безопасна и умна работа. Това са водещите принципи, които формират идентичността на нашата компания.

С какво пълният инженеринг, който е ваш приоритет и който предлагате на клиентите си, подобрява производствения процес?

- В Cordeel използваме персонализиран подход към специфичните нужди на всеки бизнес. Ние искаме да действаме като гайд за нашите клиенти, да ги подкрепяме в сложните избори, които е необходимо да направят. По този начин се стремим да постигнем най-благоприятния резултат, като вземем предвид всички технически, финансови и организационни възможности, с които разполагаме.

Пълният инженеринг, успешно прилаган от нас, обхваща комплексното проектиране и строителство и включва на първо място отговорността на строителя в рамките на пълния цикъл на обекта. Директната ангажираност през целия процес ни позволява да минимализираме рисковете за крайния клиент и да оптимизираме строителството, функционалността, времето за изпълнение, устойчивостта и бюджета, постигайки краен резултат без аналог.

Вече трета година работите под натиска на икономическа криза - започнала с коронавирусната пандемия, тя бе засилена заради ефекта от войната в Украйна и растящата инфлация. Как тя се отразява на бизнеса ви? Какви промени в работата на компанията направихте и предвиждате, за да излезете успешно от кризата?

- Динамичната ситуация от началото на 2020 насам и разнообразието от фактори, променящи пазара, работната среда, веригата за доставки, цените на суровини и материали ни накараха да бъдем по-гъвкави, по-енергични и да общуваме по-фокусирано и ефективно с нашите клиенти, за да намерим заедно подходящото работещо решение за всеки конкретен проект. Периодът е труден както за строителите, така и за инвеститорите и заедно трябва да достигнем до правилния комплекс от мерки и подход, който да направи даден проект възможен и успешен.

Въпреки кризата и трудностите трябва да отбележа, че на пазара не липсват възможности и пред нас стоят повече и интересни проекти за реализация. А каква е формулата за успешно излизане от кризата е много труден въпрос в условията на нестихващ военен конфликт, международни санкции, растяща инфлация, възможна рецесия и продължаваща политическа криза.

В условията на икономическо възстановяване строителството е един от секторите, които са най-силно засегнати и от възникналите енергийни проблеми. Какъв е отговорът на Cordeel на новите изисквания за изграждане на енергоефективни сгради, намаляване на потреблението на енергия и нейното пестене?

- Енергията е тема, по която групата Cordeel работи изключително активно през последните години. Амбицията е не само да работим за по-енергоефективни сгради, а постигането на енергийно неутрални такива и още повече - обхващане на всички аспекти на енергийното управление и предоставяне на енергията като услуга. За целта в групата бе създадена нова компания - С-energy, чиято мисия е да формира бъдещето на управлението на енергията. Чрез предоставяне на комплексен отговор на енергийните нужди на нашите клиенти С-energy покрива всички елементи на енергийния мениджмънт - от анализ на потреблението, през енергиен мониторинг до съхранение, оптимизация и търговия. Целта е доставяне на енергията като услуга, изцяло съобразена със специфични нужди и бюджет, заедно с патентована концепция за съхранение на енергия.

Как влияят на вашия бизнес новите "зелени" стандарти за икономика, ESG изисквания, дигитализация?

- Cordeel е изцяло ангажирана с иновации и устойчиво развитие. Като вършим работата си по-умно, по-щадящо за околната среда и по-бързо, ние се стремим да бъдем пионери сред компаниите, които се грижат за устойчивото строителство.

Тълкуването на нашата мисия е по-широко от това да допринасяме за красиви, устойчиви и енергийно неутрални сгради. Това също означава да дадем положителен принос към живота на нашите служители, партньори, местни общности и далеч извън него.

За стимулиране на реална промяна и внедряване на устойчивост в рамките на Cordeel Group бе разработена ESG стратегия, базирана на целите за устойчиво развитие (SDG) на ООН. Основавайки се на три основни направления - екологично, социално и управленско - стратегията ни идентифицира 11 основни цели, върху които ние като организация можем да окажем най-голямо въздействие и на тази основа планираме нашата дейност.

Разбира се, дигитализацията и устойчивостта вървят ръка за ръка, а цифровият прогрес е неразделна част от корпоративната култура на XXI век. Ние непрекъснато работим върху по-нататъшното дигитализиране на нашите документи и производствени процеси и се стремим да намалим потреблението на хартия възможно най-много.

Казвате, че мото на компанията е "Партньори за в бъдеще" - какво предлагате в бъдеще на своите клиенти? Какви са плановете ви за нови инвестиции, иновации и модернизация?

- За в бъдеще нашите клиенти могат да очакват от "Cordeel България" повече фокус и подкрепа с технологични и енергийно независими решения за техните нови проекти. И, разбира се, един все по-мотивиран, всеотдаен и ангажиран екип, който с професионализъм, експертност и прозрачност да ги преведе през решенията и процесите на създаване на сградите, в които да живее, расте и просперира техният бизнес.

Информация за контакт:

[email protected]