🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Fujitsu PRIMEFLEX оптимизира управлението на хиперконвергираните инфраструктури

Системата е напълно оптимизирана, предварително тествана и идва с вградени VMware лицензи

Fujitsu PRIMEFLEX оптимизира управлението на хиперконвергираните инфраструктури
Fujitsu PRIMEFLEX оптимизира управлението на хиперконвергираните инфраструктури
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Като основен елемент на дигиталната трансформация хиперконвергираните инфраструктури (HCI) от следващо поколение захранват най-динамичните дигитални услуги днес. Скорошно проучване потвърди, че 83% от най-добрите ИТ отдели планират увеличаване на инвестициите в HCI през следващите две години. Но заедно с модернизацията и трансформацията на центровете за данни организациите се сблъскват и с предизвикателства, свързани с проектирането, снабдяването, интегрирането, тестването и поддръжката на HCI среди.

PRIMEFLEX за VMware vSAN е специално разработено

да ускори адаптирането на HCI среди и хибридни ИТ среди чрез намаляване на рисковете и контрол на свързаните с тях разходи. Създадено, за да отговаря на индивидуалните нужди на клиентите, PRIMEFLEX за VMware vSAN носи нисък риск и осигурява бърза настройка. Системата е напълно оптимизирана, предварително тествана и идва с вградени VMware лицензи. Изчислителните ѝ ресурси и тези за съхранение могат да растат в съответствие с търсенето - до 64 сървърни модула - и са идеална основа за модерна виртуална инфраструктура.

Базирано на мощни Fujitsu PRIMERGY x86 сървъри, които постоянно постигат изключителни резултати на VMware бенчмарк тестове, решението осигурява висока производителност и достъпност за всички HCI натоварвания.

PRIMEFLEX за VMware vSAN е подходящо за проекти в областта на: виртуализация, инфраструктури за виртуални работни станции, Big Data и анализи, отдалечен офис, периферни изчисления и дори поддръжка на критични натоварвания като SAP HANA. Чрез предоставяне на обща платформа за внедряване на място при клиента (on-premise) или като облачно базирана услуга (off-premise) PRIMEFLEX за VMware vSAN опростява хибридните ИТ, като дава възможност за постоянно оперативно усъвършенстване и способността за бързо и лесно преместване на натоварванията в облачното пространство без необходимостта от пренастройване на приложенията. PRIMEFLEX за VMware vSAN предоставя удобно преминаване към подобни на облачни, но внедрени на място инфраструктури посредством VMware Cloud Foundation и лесен път за миграция към облака.

Опростено управление на жизнения цикъл от внедряването до поддръжката

За да се сведат до минимум административните задачи и да се повиши оперативната ефективност, PRIMEFLEX за VMware vSAN идва с предварително инсталиран Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM), интегриран в софтуера за управление vCenter на VMware. Функциите за автоматизация позволяват управлението на цялата система (хардуер и софтуер) от един потребителски интерфейс. Така се повишават последователността и съвместимостта на машината, свеждат се до минимум рисковете за повреди и се намаляват административните разходи. В допълнение Fujitsu може да осигури и 24/7 поддръжка от една точка за контакт на всички софтуерни и хардуерни компоненти чрез своя Global Delivery Center.

Цена и наличности

PRIMEFLEX за VMware vSAN може да бъде поръчан от "КОНТРАКС" АД, сертифициран партньор на Fujitsu. Цените варират в зависимост от конфигурацията.

https://www.fujitsu.com/emeia/products/computing/integrated-systems/vmware-vsan.html

ПОСТИЖЕНИЕ

Японският суперкомпютър Fugaku, съвместно разработен от RIKEN и Fujitsu Limited, оглави класациите топ 500, HPCG и Graph500 за най-бързите суперкомпютри в света.

https://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2020/0622-01.html

https://blog.global.fujitsu.com/fgb/2020-06-22/supercomputer-fugaku-named-world-fastest/