🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Alles Denkbare ist machbar!" или "Всичко, което си представим, можем да го изпълним!"

АМК ЕООД - Габрово, е фокусирана върху производството на електродвигатели и компоненти за тях

"Alles Denkbare ist machbar!" или "Всичко, което си представим, можем да го изпълним!"
"Alles Denkbare ist machbar!" или "Всичко, което си представим, можем да го изпълним!"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

АМК ЕООД е създадена преди 22 години в град Габрово от Арнолд Мюлер. Той решава да инвестира в България, виждайки предимства в експертността на габровските инженери и прословутото българско гостоприемство, сърдечните и добронамерени хора в балканския град.

"АМК груп" - Германия, е специализирана в създаването на решения в областта на електрозадвижването, процесната автоматизация и автомобилната индустрия. Заводът в Габрово е фокусиран върху производството на електродвигатели и компоненти за тях.

Дружеството е сертифицирано по ISO 9001 през 2004 г. от TÜV Süd München и в течение на годините непрекъснато надгражда своята интегрирана система за управление. Последното сертифициране се осъществи през септември от "Dekra Германия" по стандарта за околна среда ISO 14001.

В момента се извършва технологичен трансфер от централата на фирмата въпреки забавянето поради COVID-19 кризата. Чрез финансовите стимули на българското правителство АМК - Габрово, успя да запази целостта на своя екип и не позволи напускането на квалифицирани кадри.

Дългогодишното успешно сътрудничество между АМК и ТУ - Габрово, дава надежда за генериране на качествени инженерни специалисти и цялостно развитие на иновативната среда в града. Съвместната работа на бизнеса с университета и община Габрово гарантира стабилна индустриална екосистема и привличане на бъдещи инвеститори.

"АМК Задвижващ и управляваща техника" ЕООД ул. "Ген. Николов" 1, гр. Габрово 5300

[email protected]

www.amk-group.com