🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

ГОРА къща за гости

Място за хора, които ценят спокойния живот и пазят място за природата в него

   ©  Цветелина Белутова

Това не е традиционната къща за гости. Тя е сдържана, модерна, различна и уютна и се намира точно по средата в планината между Пампорово и Чепеларе, в родопското село Проглед. Буквално на два завоя от оживения път, в меките гънки на гората.

Изградена е от характерни за района материали, интерпретирани по съвременен начин.

ГОРА, както се казва къщата, абсолютно оправдава името си. Двете огледални сгради са в сдържан архитектурен стил.

Къщата е с големи общи отворени пространства, където светлината се движи спокойно, с чисти линии, позволяващи гората да е доминиращ елемент. Всъщност къщата е удобна и за две компании, които могат и да не се срещнат, и за една по-голяма.

Интериорът е със скандинавско излъчване, но докато в спалните той не е толкова разточителен, в дневните е плътен и модерен. Тук няма да видите черги и чанове. По стените са изложени фотографии на Мариета Ценова, която е помагала и в курирането на паната, и живописни платна на Иво Бистрички.

В тази рамка усещането за дом, уют и мекота идват с топлите естествени материали и цветове, с живия огън, с текстилните детайли и осветлението.

ГОРА разполага с десет обширни спални, с две големи общи помещения - всяко от което има хол с камина, две кухни, две трапезарии, огромни телевизори, оптичен интернет.

Къщата е ситуирана върху стръмен склон срещу стара смърчова гора. Това разположение позволява природата да присъства във всяко помещение, а витринните прозорци и терасните пространства още повече заличават усещането за граница между вътре и вън.

ГОРА е място за хора, които избягват пренаселените курорти и големите хотели, въпреки че е само на петнайсетина минути от ски пистите на Чепеларе и Пампорово. Място за хора, които ценят живота и пазят място за природата в него.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    sortero avatar :-|
    sortero
    • - 1
    • + 1

    къща “ГОРА”: тераса, постройката ( къщата), библиотека, хол за гости, кухня, спалня, хол, тераса…баня??

    Нередност?
Нов коментар