🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пети годишни награди "Иновации и добри практики в здравния сектор"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За пета поредна година "Капитал" и биофармацевтичната компания АбВи потърсиха иновациите в българската медицина, дигиталното здравеопазване и пациентските организации в своя традиционен конкурс. Журито отново беше изключително затруднено да избере най-добрите примери сред операциите, терапевтичните и диагностичните подходи, сред проектите на пациентските организации.

През 2022 г. бяха разгледани общо 37 проекта, които ще имаме удоволствието да представим в пълнота в годишния алманах на иновациите в началото на 2023 г. Резултатите от гласуването по традиция бяха изключително близки и много от проектите имат еднаква оценка. Критериите за оценка са шест - дали проектът решава конкретен здравен проблем, дали спасява/подобрява живота на пациента, използвана ли е иновация, има ли данни за включване на пациенти и отзиви от тях, какво може да бъде научено от проекта и може ли той да бъде повторен.

Оспорваната конкуренция показва за пореден път, че българските лекари продължават да покоряват нови хоризонти в своята работа и да внедряват иновации сред първите в света.

Благодарим на всички участници за изпратените проекти и за труда на уважаемото жури и очакваме срещата с вас и на страниците на алманаха. На следващите страници четете представянето на победителите в конкурса.

Все още няма коментари
Нов коментар