🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Модис България" инвестира в развитието на Пловдив и отваря нови работни позиции

Борис Сарабеев, управител на офиса в Пловдив

"Модис България" инвестира в развитието на Пловдив и отваря нови работни позиции
"Модис България" инвестира в развитието на Пловдив и отваря нови работни позиции
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

През последните години "Модис България" е сред технологичните компании с изключително динамично развитие и стабилен растеж в сектора на информационните технологии, разработката и поддръжката на приложения и изнесените услуги. От 2019 г. насам компанията развива дейността си и в Пловдив, осигурявайки заетост на софтуерни разработчици, както и на специалисти с разнообразие от чуждоезикови профили. Какви са плановете на "Модис" за развитие в Града под тепетата, коментира Борис Сарабеев, който ръководи бизнеса на компанията на местно ниво.

Как се отразява последната година на бизнеса на "Модис" в страната?

Вероятно забелязвате, че "Модис България" е една от компаниите, които не спират да развиват дейността си и да привличат нови хора в екипа си въпреки затрудненията пред бизнеса и несигурността в заобикалящата ни среда. Бих казал, че последните 18 месеца са изключително успешни за екипа ни в Пловдив. Добрата организация и управление на работата ни позволиха да запазим обема на работа, както и да стартираме нови проекти. Това е причината да продължаваме да растем и да наемаме и нови хора в период, в който на много други компании се налага да освобождават част от своите служители.

Какви специалисти търси компанията в Пловдив?

- Традиционно компанията ни е предпочитан работодател за ИТ специалисти, както и за хора с добро ниво на владеене на чужди езици. Към момента интензивно наемаме кадри с чуждоезиков профил - немски, английски и чешки език, както и Salesforce разработчици и други програмисти.

Защо кандидатите избират кариера в "Модис" пред други възможности за развитие?

- Добре знаем, че към кандидати със същите умения и опит интерес имат и много други компании в града, които също успешно развиват своя бизнес. Именно това е причината да предлагаме конкурентни условия на труд, редица допълнителни придобивки, но и нещо много повече - несравними възможности за обучение и развитие и изграждане на дългосрочна кариера в организация с глобално присъствие и понастоящем над 1200 заети в България. Колегите ни оценяват и възможността да развиват своите личностни умения и качества, както и да се включват в редица допълнителни развлекателни активности или инициативи за социална отговорност, които компанията припознава.

Какъв е броят на служителите ви в Пловдив и каква е организацията на работа към момента?

- В момента екипът ни в града наброява над 80 души в няколко различни екипа, като постоянно отваряме и нови работни позиции. Очакваме броят да се увеличи предвид интереса към бизнеса и запитванията от потенциални партньори за работа по нови проекти в технологичния сектор. Колегите ни имат възможност да работят с гъвкаво работно време от офиса ни, който наскоро разширихме. Вече заемаме два етажа, изцяло оборудвани за работните нужди на колегите, както и за техния отдих и развлечение в безопасна среда.

Защо "Модис" избра Града под тепетата?

- Пловдив има огромен потенциал за развитие на бизнес, като градът се е превърнал в атрактивна дестинация за редица индустрии, сред които и технологичната. За "Модис" Пловдив е ключова локация, тъй като тук срещаме голям брой квалифицирани кадри - хора с отлично ниво на владеене на чужди езици, както и програмисти и ИТ специалисти. Отбелязваме и наличието на локални общински и частни организации, както и на големи образователни институции, с които активно си партнираме.