🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"ТЕД-БЕД" инвестира над 10 млн. лв. в разширение и модернизиране на производството

Фирмата наложи продуктите си в над 37 държави

"ТЕД-БЕД" инвестира над 10 млн. лв. в разширение и модернизиране на производството
"ТЕД-БЕД" инвестира над 10 млн. лв. в разширение и модернизиране на производството
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Вече близо три десетилетия "ТЕД-БЕД" ЕАД пише историята на индустрията за матраци, легла и аксесоари за спалня в България. Пловдивският производител разполага с една от най-големите производствени бази в Европа, разпростираща се върху 50 000 кв.м площ, и предлага разнообразно портфолио от качествени продукти, специално създадени с грижа за добрия и здравословен сън.

Инвестиции и проекти

Само за изминалите две години компанията успешно реализира нови инвестиционни проекти на стойност над 10 млн. лв. и продължава да затвърждава позициите си на българския и на външните пазари.

В резултат - "ТЕД-БЕД" ЕАД изгради нов цех за профилиране на различни видове полиуретанова пяна - първата изцяло автоматизирана линия на Балканите с капацитет за профилиране над 30 тона дневно. Това от своя страна носи добавена стойност на продукта, позволявайки проектиране на ергономични матраци с по-осезаем комфорт и прецизна поддръжка на спящия.

Инвестицията е логичен ход с оглед на вече дългогодишно функциониращата фабрика за производство на пружинни пакети Red Springs - част от групата свързани компании към "TEД-БЕД" ЕАД.

През изминалите години "TEД-БЕД" ЕАД е регистрирала множество търговски марки и е отличена многократно с награди от редица изложения. Едновременно с това е наложила продуктите си в над 37 страни, където успешно търгува в различни направления - мебелни магазини, хотели, онлайн платформи и хипермаркети. Компанията обзавежда премиум 4- и 5-звездните хотелски вериги във Франция, Швейцария и Австрия.

Мисията на "TEД" е да допринесе за по-добър живот, подобрявайки уюта и комфорта в най-личното пространство във всеки дом.

С грижа за околната среда

Компанията следва глобалната екотенденция, която оказва влияние не само върху бизнеса, но и върху живота и навиците на обществото ни като цяло.

Вече няколко години фирмата има внедрени щадящи и ефективни производствени процеси, с минимално изполване на ресурси.

Освен това "TEД-БЕД" ЕАД предоставя продукти с грижа за околната среда - лесни за рециклиране и изработени от по-малко вредни материали.

Най-новата фирмена екологична разработка е Green Wave - пружинен матрак, който е 100% без пяна. Това е сериозен успех, позволяващ използването на заместващи природосъобразни материали, които да гарантират траен комфорт и поддръжка.

"ТЕД-БЕД" ЕАД

  • Водещ европейски производител на матраци, легла, спални системи, аксесоари за сън от 1995 г.; част от "ТЕД Капитал" АД - група от вертикално интегрирани компании
  • Централен офис - Пловдив, България
  • Обща производствена и складова площ - 50 000 кв.м
  • Служители - 400+
  • Годишна продукция - 1 милион артикула
  • Сертифициране - ISO 9001, ISO 14001, LGA TUV, BCCI и др.