🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Maple Bear Global Schools търси партньори в България

След успеха в София, канадската верига детски градини и училища желае сътрудничество и в други градове

Maple Bear Global Schools търси партньори в България
Maple Bear Global Schools търси партньори в България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Канадската Мaple Bear е най-голямата верига детски градини и училища и най-бързо развиващия се образователен франчайз в света. В над 30 държави по света функционират повече от 560 Maple Bear двуезични учебни заведения (от ясла до гимназия), предлагащи образование по канадската образователна методология.

Канадската верига детски градини и училища Maple Bear набира партньори за първата си детска градина и/или училище в Пловдив, както и в други градове на България. Проучване на компанията отчита засилен интерес към качественото ранно детско образование и това не е изненада. Международните компании, представени в страната, и възможностите за дистанционна работа привличат все повече млади и образовани семейства, убедени в ползите на ранното детско образование и готови да инвестират в децата си от най-ранна възраст.

Стъпването на веригата в България е бизнес възможност за развитие на местно ниво на една от най-качествените образователни методики в света. Франчайз моделът е подходящ и за собствениците на частни детски градини и училища, които искат да разгърнат портфолиото си и да отговорят на търсенето на качествено ранно образование.

Maple Bear бележи ръст както по света, така и в Централна и Източна Европа. Миналата година компанията открива училища и детски градини в пет страни в региона (България, Румъния, Украйна, Албания, Сърбия).

Въпреки че отварянето на първото училище в София съвпада с локдауна през 2020 г., днес в него учат над 100 деца, а много други са в листа на чакащите. Поради засиления интерес се планира и отварянето на второ учебно заведение в столицата, както и ясла и детска градина.

В следващите 5 години Maple Bear планират да отворят над 50 училища и детски градини в Централна и Източна Европа, а само през 2021-2022 по света ще бъдат открити над 150 учебни институции (Сингапур, Австралия, Испания, Португалия, Сингапур, Китай, САЩ, Бразилия и други).

Формулата на Maple Bear

Няколко фактора определят успеха на Maple Bear по света. Местните франчайз партньори получават постоянна подкрепа от екип, включващ над 200 канадски образователни експерти с дългогодишен опит. Регионален екип поема подкрепата на оперативните дейности, маркетинга и бизнес планирането на всяко училище. Франчайзополучателите на Maple Bear са част от глобална мрежа, което гарантира на родителите, че децата им са поверени на професионалисти, и предлага различни възможности за обмен на добри практики. Учителите и мениджмънтът във всеки филиал на Maple Bear участват в постоянни обучения.

Защо канадското образование се цени високо?

Канада е световен лидер в двуезичното образование чрез метода на "пълно потапяне". Доказано е, че колкото по-рано децата започнат да практикуват втори език, толкова по-добър старт в живота имат. Билингвизмът подобрява различни ментални функции и социални умения. В същото време Канада държи и водещи позиции в оценяването на образователните системи PISA.

Програмата на Maple Bear

Програмата на Maple Bear е ориентирана около цялостното развитие на детето - физически и интелектуално, емоционално и социално. Тя акцентира върху умения като креативност, сътрудничество, колективност и критично мислене, ключови за успеха през XXI век.

Maple Bear набира партньори за разкриване на детскa градинa/училище. При интерес, моля, попълнете формата за запитнавия: www.ownamaplebearschool.cом