"Резиденшъл парк София" е създаден с цялостна концепция и с мисъл за семейството

Осъществява визията за "град в града", където хората могат да живеят, работят, почиват, пазаруват и спортуват на едно място

"Резиденшъл парк София" е създаден с цялостна концепция и с мисъл за семейството
"Резиденшъл парк София" е създаден с цялостна концепция и с мисъл за семейството
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

"Резиденшъл парк София" е вторият мащабен проект на групата "Линднер" в България след "Бизнес парк София". Той представлява жилищен комплекс, състоящ се от многофамилни, еднофамилни и редови къщи, собствен парк, търговска зона и офисни площи. Това е първият по рода си в тези мащаби жилищен комплекс от затворен тип в страната. Комплексът осъществява визията за "град в града", където хората могат да живеят, работят, почиват, пазаруват и спортуват на едно място. Създаден е с цялостна концепция и с мисъл за семейството. Обединява удобната и сигурна жилищна среда, комфорта на работното място и естествената близост с природата.

"Резиденшъл парк София" се намира в крайната южна част на столицата - в подножието на Витоша, и в непосредствена близост до "Бизнес парк София", като жк "София парк" е административното име на комплекса.

Високото качество на вложените материали и прецизността на изпълнение правят комплекса уникална по рода си жилищна среда. Благодарение на своята функционална и добре обмислена инфраструктура, отлично местоположение и професионално управление "Резиденшъл парк София" е лесно достъпен и гарантира сигурност, комфорт и висок стандарт на живот за цялото семейство. Сред основните характеристики на комплекса са ниското застрояване на сградите на не повече от три надземни нива, богатото озеленяване, отлична вътрешна и външна инфраструктурна обезпеченост, сигурност и професионално управление и поддръжка.

Фаза 1 на "Резиденшъл парк София" бе въведена в експлоатация през 2009 г. Състои се от около 380 жилищни единици в жилищната и търговската си част, сред които богато разнообразие от малки и големи апартаменти в многофамилни, редови и еднофамилни къщи.

Фаза 2 и 3А представляват последващи разширения на комплекса, а в момента тече строителството на Фаза 3Б и предстои строителството на последната Фаза 3В, с което комплексът ще бъде цялостно изграден и завършен, населяван от над 2500 души. Уникално допълнение към комплекса е търговската зона, имаща за цел да предложи оптимално съчетание от услуги - офиси и търговски площи, сред които басейн и спортен център, детска градина, ресторанти и кафенета, магазин, стоматологичен кабинет, салон за красота, пощенски офис, химическо чистене и др.

"Резиденшъл парк София" въведе нови стандарти в сектора на недвижимите имоти. Той придаде на строителството една важна добавена стойност - мисъл за семейството. С този проект инвеститорът реализира една по-добра среда на живот за много семейства и нещо повече - комфорт, сигурност и спокойствие.

Параметри на проекта

· Общо РЗП - 150 000 кв.м

· Озеленяване - 144 000 кв.м

· Паркиране - подземни гаражи, външни паркоместа и буферни паркинги

· Период на строителство 2006 - 2023 г.

До момента компанията "Линднер" е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната. Успоредно със строителството на Фаза 3Б и планирането на Фаза 3В от "Резиденшъл парк София" компанията развива и работи по строителството на своя нов проект - "Резиденшъл парк Лозен".