"Резиденшъл парк Лозен"

Жилищен комплекс, който акцентира върху изискванията, комфорта и качеството на живот на клиента

"Резиденшъл парк Лозен"
"Резиденшъл парк Лозен"
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

След "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София" новият "Резиденшъл парк Лозен" на "Линднер" ще бъде жилищен комплекс, намиращ се близо до с. Лозен, само на 12 минути от София, и състоящ се от стотици еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, както и паркова среда. Проектите на групата "Линднер" се отличават с цялостна концепция и внимателно обмисляне и планиране на всеки детайл, поставяйки акцент върху изискванията, комфорта и качеството на живот на клиента. В този контекст инвеститорът предвижда изграждането и на обществена зона с училище, детска градина, спортен център, детски площадки, заведения за хранене, магазин, търговски и обществени площи.

Професионалните услуги по управление и поддръжка ще осигуряват допълнителна сигурност и удобство, гарантирайки качествена и добре поддържана среда на живот и повече свободно време за обитателите на комплекса. Концепцията на проекта включва цялостен пакет от услуги по управление и поддръжка, включващи 24-часов контрол на достъпа и видеонаблюдение, озеленяване и поливна система, почистване и снегопочистване, гаранционен мениджмънт и 24-часова гореща линия. Водещо при избора на строителни материали, технологии и системни решения са качеството, високата енергийна ефективност на жилищата, утвърденият и доказан опит на всички производители и доставчици.

Фаза 1, с която проектът стартира, се състои от 136 жилищни единици и представлява инвестиция на стойност около 80 милиона лева. На 25 юни 2019 г. бе положена първата копка на "Резиденшъл парк Лозен", като сред официалните гости на събитието бяха вицепремиерът Томислав Дончев, Хелмут Ланг, изпълнителен директор на "Линднер груп" АГ, Вероника Линднер - председател на Надзорния съвет на "Линднер груп" АГ, съдружник и член на фамилията, и др.

Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата само на крачка от града. 90% от жилищните единици във Фаза 1 вече са договорени, което говори за високата удовлетвореност и силно доверие от страна на клиента.

Фаза 1, показатели:

· Брутна РЗП от около 38 000 кв.м

· 136 жилищни единици (къщи) с РЗП между 166 кв.м и 503 кв.м и съответно от 3 до 6 спални

· Само около 19% от имота ще бъдат заети от сградите. Останалите площи - над 50 000 кв.м само за Фаза 1, ще бъдат заети от озеленена паркова среда, зони за спорт и рекреация, както и вътрешни улици

· Средно по над 2 паркоместа към всяка жилищна единица

· Пълно външно и вътрешно инфраструктурно обезпечаване

· Въвеждане в експлоатация - 2022 г.

Предстои старт на Фаза 2 на проекта, а в крайния си вид комплексът ще бъде разположен на над 240 000 кв.м площ.

До момента компанията "Линднер" е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната. При приключването на проекта общата инвестиция в "Резиденшъл парк Лозен" ще възлезе на над 300 млн. лева.

Реализирането на успешни и иновативни проекти като "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София" превърнаха името "Линднер" в синоним на смели амбиции и качествено изпълнение, пионерско мислене и удовлетвореност.