🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

На пистата в музея

Симулатор за автомобил от "Формула 1" е най-новата атракция в интерактивния музей на индустрията в Габрово

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Габрово". Всички текстове по темата може да откриете тук.

Скоро в единствения на Балканите Интерактивен музей на индустрията в Габрово ще заработи най-новата атракция като попълнение в експозицията – симулатор за автомобил от "Формула 1".

Това е специален подарък за музея от една от успешно развиващите се габровски компании – фирма "Арсийт" (RSeat), която прави симулатори за автомобили на световни марки като Ferrari, Lamborghini, Porsche, BMW, Bentley. Най-новата атракция предстои да влезе в действие след закупуване на допълнителна техника, с която устройството да се свърже към системата, обясни директорката на музея Магдалена Георгиева.

Различен и иновативен, музеят на индустрията се определя като бутиков, в който всеки посетител сам може да управлява това, което иска да разбере и види. Той може да пътува във времето, да се върне в миналия век или дори 100 години назад и да разбере какво се е случвало в Габрово, Пловдив, София. Тук може да прочете любопитни и интересни неща от старите габровски вестници, оживяват спомените на стари габровци, които са сантимент за мнозина. В този музей всичко може да се пипне и управлява от посетителя, защото всички инсталации работят от неговото движение или действие.

Музеят предлага атрактивен разказ за развитието на Габрово в индустриален център в три тематични експозиции: индустриализация, социализъм и настояще. Мястото е особено любопитно за ученици, които искрено се забавляват с това, което виждат", споделя директорката.

В типичния за габровци стил на всеки от етажите в музейната сграда има скрита закачка за посетителите. Каква – идете и вижте!

Все още няма коментари
Нов коментар