🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Гепард: Винаги ще има утре

В новата класация за най-динамичните малки и средни компании в България се опитахме да надникнем малко отвъд кризата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Трябва да си го признаем - COVID-19 и кризата, която донесе той, отнеха короната от победителите в не една или две класации. И то в една годината (2020), в която според всички прогнози преди вируса трябваше да е много силна за бизнеса, показваха го и поръчките в първите два месеца на годината. Те очевидно няма да се сбъднат, но важното е, че всички гледат напред.

За съжаление малките компании традиционно са най-засегнати от икономическите сътресения, показват го и числата през тази година в България и по света. В настоящото издание на "Гепард" се опитахме да надникнем малко отвъд кризата. Миналата година беше успешна, тази не толкова. Положителното обаче е, че предприемачите не се отказват. За много от тях перспективите са положителни, има надежда.

За други ситуацията е различна, особено в секторите туризъм, транспорт. Фалити не са изключени, такива вече са факт, но в никакъв случай не може да се говори за вълна. Но и всички знаят, че кризите идват и си отиват, колкото и да се тежки, очаквани или неочаквани. С надежда за утре.

Тодор Тодоров, редактор "Гепард"

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар