🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

A1 предлага достъпна SAP ERP система за бизнеса

SAP Business One от А1 се предлага под формата на услуга с месечен абонамент и не изисква първоначална инвестиция

A1 предлага достъпна SAP ERP система за бизнеса
A1 предлага достъпна SAP ERP система за бизнеса
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

A1 разшири гамата си от услуги за бизнеса с ново предложение. Компанията добави цялостно ERP решение, което е създадено най-вече за малки и средни фирми. Услугата е SAP Business One от А1, като телекомът я предлага с месечен абонамент и без необходимост от първоначална инвестиция.

Услугата се внедрява от експертите на А1 в кратки срокове. Компаниите спестяват средства за изграждане на инфраструктура и купуване на лицензи. Вместо това клиентите получават помощта на квалифицирани и сертифицирани SAP консултанти от A1, които помагат в правилната преценка и интеграция на услугата. Експертите на А1 провеждат и обучения на служителите на клиента, които ще работят с услугата.

Софтуерът е преведен на български език и е локализиран, за да отговаря на българското законодателство в областта на счетоводството и финансите.

Системата е модулна, като всеки модул е специализиран за управление на различна бизнес дейност в компаниите клиенти - например финанси, счетоводство, логистика, производство, CRM (софтуер за управление на взаимоотношенията с клиенти) и др. Бизнес организациите имат възможност да изберат между три различни вида лицензи в зависимост от това кои модули ще им трябват и за колко потребители. Интелигентната ERP система на SAP включва и мобилен достъп през web, както и мобилно приложение, за да е възможно информацията да бъде достъпна за оторизирани ползватели отвсякъде и по всяко време.

SAP Business One се използва от над 75 000 компании в повече от 170 държави. Той позволява добавянето и комбинирането на множество модули, включително и интеграция с външни системи, за да може всяка компания да изгради точния набор от функции, които са ѝ необходими.

Услугата се предоставя от А1 по модела "като услуга", софтуерът е инсталиран в специализиран център за данни на телекома в София. Инфраструктурата, върху която работи SAP Business One и върху която се съхраняват данните за бизнеса, е сертифицирана от SAP и отговаря на всички изисквания на компанията за сигурност и защитеност на информацията. Услугата, която А1 предлага, работи върху SAP HANA база данни и осигурява пълна функционалност на отделните модули, както и изключително висока производителност на системата.

В стремежа си да предостави на клиентите цялостно решение за техния бизнес "А1 България" предлага SAP Business One, като прави и внедряването на системата съобразно специфичните изисквания на SAP методологията за въвеждане на системата в експлоатация. Внедряването се извършва от висококвалифицирани специалисти от SAP Компетентния център на А1, който развива своята експертиза вече повече от 15 години и има на разположение около 30 специалисти. Екипът е направил множество внедрявания както за компаниите от A1 Group, така и за клиенти.

За кого е подходяща услугата

ERP системите целят да помогнат на компаниите в изпълнението и оптимизирането на много от ежедневните им задачи. Модулната архитектура на SAP Business One позволява внедряването на няколко функционалности, покриващи изцяло спектъра от дейности в една бизнес организация. Сред тях са счетоводство, финанси, управление на складове, оптимизация и автоматизация на процеси и т.н. Чрез ERP системите е възможно да се управлява и взаимоотношението с клиенти (т.нар. CRM), да се подобри и управлението на проекти.

С технологичен партньор като А1 внедряването на ERP система е значително улеснено за компании от различен размер и сфера на дейност. Професионалната помощ и компетенции на екипа са от важно значение при първоначално оформяне на обхвата на внедряването, а същевременно моделът на ползване от облака носи допълнителни ползи.