🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Централна и Източна Европа е по-близо със Speedy CEE Economy

Услугата е разработена специално за онлайн магазините

Централна и Източна Европа е по-близо със Speedy CEE Economy
Централна и Източна Европа е по-близо със Speedy CEE Economy
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Една от безспорните последици от пандемията и свързания с нея локдаун е бумът на онлайн пазаруването. Процесът на интернационализиране на електронната търговия също получи допълнителен тласък. По данни на Cross-Border Commerce Europe трансграничните интернет продажби в Европа през 2020 г. ще представляват 23.55% от цялата онлайн търговия при 22.8% през 2019 г. И докато процентното увеличение може да изглежда малко, трябва да се има предвид, че това е при близо 15% общ ръст на продажбите до общ обем над 100 млрд. евро.

В съответствие с тези тенденции "Спиди" АД представи нова услуга, насочена към пазарите на Източна и Централна Европа - Speedy CEE Economy. С нея клиентите на компанията ще могат да изпращат пратки до 3 кг с "Наложен платеж" до Румъния, Гърция, Унгария, Хърватия, Словения, Словакия, Чехия и Полша. Специално разработена за онлайн магазините, услугата е и на изгодни ценови нива. Пратката от България до Източна и Централна Европа до 1 кг е само 11.50 лв. с включен ДДС, а за всеки следващ килограм до третия е 1.20 лв./кг с включен ДДС. Според компанията това ще даде възможност на българските онлайн магазини да разширят потенциалния си пазар. Общото население на 8-те страни, включени в Speedy CEE Economy, е близо 100 млн. души.

За доставките до Румъния "Спиди" зарадва клиентите си със специална промоция, валидна до края на годината. Пратките с тегло до 3 кг са на цени от 6.50 лв. с включена такса гориво и ДДС за първия килограм. В допълнение куриерската компания намалява цената на комисиона за "Наложен платеж" за всички пратки до Румъния, като тя ще бъде вече 1.8% от стойността на наложения платеж, но не по малко от 1.80 лв. с включен ДДС на пратка.