Маратон на приятелството в Плевен: Тичай с кауза

На 19 май ще се проведе десетото издание на събитието

През миналата година събитието привлече над 600 участници на възраст от 3 до рекордните за маратона 86 години
През миналата година събитието привлече над 600 участници на възраст от 3 до рекордните за маратона 86 години
През миналата година събитието привлече над 600 участници на възраст от 3 до рекордните за маратона 86 години    ©  Маратон на приятелството Плевен
През миналата година събитието привлече над 600 участници на възраст от 3 до рекордните за маратона 86 години    ©  Маратон на приятелството Плевен
Темата накратко
  • Събитието има и благотворителна кауза - да осигури стипендия за студент в Медицинския университет в града
  • Включени са шест дисциплини - от класически маратон (42.195 км) до 3-километров масов крос "Аз мога"
  • До 8 април тече стандартната форма на регистрация за участие, а след тази дата - късната регистрация

Настоящата 2024 година е юбилейна за Маратона на приятелството в Плевен. На 19 май 2024 г. (неделя) ще се проведе неговото десето издание, като събитието отново има и благотворителна кауза - да осигури стипендия за студент в Медицинския университет в града като част от кампанията "Готови за успех" на фондация BCause. Помощта е предвидена за младеж с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция.

През годините Маратонът на приятелството традиционно подкрепя благотворителни каузи в помощ на деца с интелектуални затруднения, хора с различни възможности и младежи в неравностойно социално положение. А един от студентите, за чиято стипендия бяха набрани средства от събитието през 2019 г., вече е дипломиран лекар.

Не е нужно да си маратонец, за да участваш

Събитието включва шест дисциплини - класически маратон (42.195 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2х10.5 км), а също 10 км, както и детско състезание Fun Run Kids (провежда се в три възрастови групи) и 3-километров масов крос "Аз мога".

Маратонът на приятелството предлага възможност за изява не само на опитни спортсмени, но и на начинаещи бегачи, деца и семейства. Ето защо по време на събитието посетителите могат да се включат и в някое от груповите занимания, които обхващат десет популярни и не толкова познати спорта, организирани в рамките на инициативата Park+. За тях организаторите твърдят, че няма ограничение във възрастта, както и във физическата подготовка на участниците.

Все още можеш да се запишеш

Ранната регистрация за участие в различните дисциплини на Маратона на приятелството, която беше на преференциални цени, вече приключи. В момента (до 8 април) тече стандартната форма на регистрация, а след тази дата - късната регистрация. Цените за участие са различни за различните дисциплини и могат да бъдат намерени на сайта на маратона, където става и регистрацията. Онлайн записването за участие ще бъде отворено до 15 май (сряда) 24:00 часа. Предвидено е и записване на място, в деня преди провеждането на маратона, което може да стане в Центъра за работа с деца, който се намира в самия център на града, непосредствено преди старта на събитието.

За децата, които се включат във Fun Run Kids, както и за всички участници в 3-километровия масов крос "Аз мога", за хората с увреждания и за ветераните на възраст над 60 години записването е безплатно, но се изисква регистрация.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар