🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Авис Медика" в Плевен, или тройна рецепта за здраве

Първото частно заведение за извънболнична и болнична медицинска помощ в Северна България предлага пълния цикъл "диагностика – лечение – рехабилитация" с най-високо качество

"Авис Медика" в Плевен, или тройна рецепта за здраве
"Авис Медика" в Плевен, или тройна рецепта за здраве
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Висококвалифициран медицински персонал, най-съвременна апаратура, качествен лечебен процес и индивидуални грижи за всеки пациент са комбинирани в рецептата за успех на "Авис Медика" в Плевен.

Най-голямото предимство на здравния комплекс

обаче е предоставянето на пълен цикъл на медицинско обслужване - от първия преглед до възстановяването след рехабилитация.

Избраният модел на надграждане и развитие на медицинските услуги дава оптималната възможност за провеждане на цялостно лечение, без излишно разкарване на пациентите, като на всеки етап от него се осигуряват необходимите грижи, при това с най-високо качество и съвременни технологии.

Три медицински звена носят името на "Авис Медика"

Първото от тях - диагностично-консултативният център, навършва 24 години през април тази година.

Седем години след него своето място на здравната карта на Плевен заема Многопрофилната болница за активно лечение "Авис Медика". На площ 10 декара в парк "Кайлъка" тя разполага с модерна материална база на 14 отделения с общо 180 легла, а в петте операционни зали могат да се извършват много голям обем конвенционални и лапароскопски хирургични операции.

Уникалността на здравния комплекс е в третата му част. Надграждането му за цялостно медицинско обслужване е завършено със Специализираната болница за рехабилитация и долекуване, която приема по клинични пътеки, заплатени от НЗОК.

Иновативната болница за рехабилитация

на "Авис Медика" предоставя пълен спектър от услуги за рехабилитация при увреждане на централната и периферната нервна система, инсулти, травми и фрактури, включително множествена склероза и детска церебрална парализа.

Той е оборудван с най-новата технологична апаратура, която заедно с висококвалифицирания медицински персонал гарантира, че пациентите ще получат най-добрата грижа и терапия, за да възстановят здравето си.

Безспорният хит е роботизиранатарехабилитация,

която предлага уникални услуги за пълното възстановяване след тежките заболявания.

Високотехнологичният уред LOKOMAT PRO например "преобучава" мозъка да движи крайниците отново след поражения на нервната система. "Авис Медика" разполага и с едно от най-иновативните роботизирани устройства за ръце и пръсти Amadeo, което помага за възстановяване на техните движения.

Едно от най-успешните нововъведения в практиката на болницата за рехабилитация е, че пациентите получават не само физическа терапия, но и психологическо консултиране. Тази лечебна комбинация ускорява връщането им към нормалния живот.