Sofia Tower 2 – технологии и удобство в сърцето на града

Новата офис част на Mall of Sofia се сертифицира по LEED Gold за устойчиво строителство и посреща първите си наематели

Sofia Tower 2 – технологии и удобство в сърцето на града
Sofia Tower 2 – технологии и удобство в сърцето на града
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Портфолиото на GTC в България се разрасна с още една първокласна офис сграда - Sofia Tower 2. Най-новият клас А проект в сърцето на София е част от комплекса Mall of Sofia, който включва търговска и офисна част.

Цялостната концепция на проекта е наемателите да получават освен първокласни офис площи също и директен достъп до множество бизнес услуги, възможности за пазаруване и отдих. В допълнение - те се радват на директен достъп до общ паркинг, фитнес зала, супермаркет, ресторанти, магазини и зона за развлечения.

Проектирана и изградена по най-високите съвременни стандарти за устойчиво строителство, Sofia Tower 2 е в процес на сертифициране с LEED Gold. Офис сградата включва 9 офис етажа с обща отдаваема площ 8600 кв.м. Тя е перфектната комбинация от модерен дизайн и функционалност.

Наемателите на сградата ще се възползват от най-съвременните енергоефективни технологии, големи пространства с окачени тавани, отваряеми прозорци и повдигнати подове с първокласни настилки. Светлата височина на помещенията е 2.90 м, което осигурява отлична среда за работещите в сградата. Системата за видеонаблюдение, контролът на достъпа, противопожарните аларми и спринклерите заедно със системата за управление на сградата допринасят за безопасността на работното пространство. Остъклената слънцезащитна фасада разкрива впечатляваща панорама към града, като същевременно поддържа прохладен и комфортен интериор.

В допълнение към тези удобства наемателите имат възможност да персонализират екологичното пространство в Sofia Tower 2 така, че да отговаря на специфичните нужди на бизнеса им.

Два от етажите на сградата, с обща площ 1500 кв.м, са напълно оборудвани като гъвкави офис пространства под бранда betahaus. Освен от клиентите на марката тези офиси ще могат да се ползват и от други наематели в сградата в зависимост от конкретните им нужди.

"Желанието на GTC да навлезе в сектора със споделени офис пространства е вследствие на тенденциите, които наблюдаваме в резултат на пандемията. В продължение на няколко месеца проучвахме възможностите да разработим собствени споделени офис пространства в България, както и в останалите държави, в които оперираме. Първоначално идеята беше GTC да развива този сегмент самостоятелно, като накрая да отдава под наем напълно готов продукт. Тъй като обаче ние сме преди всичко инвеститор в недвижими имоти, решихме да направим партньорство с компания, която има опит в управлението на такъв тип проекти и познава спецификата на пазарния сектор. Именно по тези критерии betahaus се отличи като един от най-добрите потенциални партньори за нас - те разполагат с международен опит, а в България са едни от най-добре представящите се оператори на коуъркинг пространства", обясни Зив Гиги, изпълнителен директор на GTC за Югоизточна Европа.

Освен гъвкавост, екологичност и комбинацията между различни удобства и услуги Sofia Tower 2 предлага и предимствата на отличната локация. Районът има бърз достъп както за пешеходци, така и за автомобили от всички посоки. Проектът е само на 3 мин. пеша от метростанция "Опълченска".

Sofia Tower 2

Проектът предлага:

  • Топ локация в сърцето на града, в близост до метростанция
  • Клас А офис пространства с обща площ 8600 кв.м
  • Енергийно ефективна сграда с изключителен дизайн
  • Споделено офис пространство - 2 етажа с обща площ 1500 кв.м
  • Директен достъп до подземен паркинг, фитнес център, супермаркет, магазини, ресторанти и развлечения в Mall of Sofia


Компанията

GTC (Globe Trade Center) е водеща инвестиционна и предприемаческа компания с операции в сегмента на бизнес имотите в Централна и Източна Европа. Компанията строи, придобива и управлява офис сгради и центрове за услуги и търговия.

За близо 30 години дейност в региона GTC е реализирала 79 модерни офис и търговски проекти от висок клас с обща площ 1.4 млн. кв.м. Към момента компанията управлява портфейл от 43 търговски сгради, предоставящи около 740 хил. кв.м отдаваеми офис и търговски площи в Полша и Унгария, както и в Букурещ, Белград, Загреб и София. Освен това GTC има готовност за развитие на около 440 хил. кв.м търговски и офис имоти в столиците на Централна и Източна Европа, като 61 хил. кв.м от тях вече са в процес на изграждане.

Около 88% от портфолиото на GTC, на обща стойност 1.7 млрд. евро, има екологични сертификати, а останалите сгради са в процес на сертифициране. Чрез проектирането и отговорното управление на устойчиви в екологичен план търговски центрове и офис сгради компанията се грижи за здравето и комфорта на хилядите си наематели, техните служители и клиенти.

Стремежът на GTC е да осъществява дейността си по начин, допринасящ за постигането на целите за устойчиво развитие. Компанията обръща все по-голямо внимание на намаляването на въглеродния си отпечатък още от етапа на планиране на нови инвестиции, както и чрез внедряване на иновации в съществуващите обекти.

Портфолиото на GTC в България включва две първокласни офис сгради на топ локация в квартал "Младост" - Advance Business Center 1 и 2, с обща площ 33 000 кв.м. Другият голям проект в София е многофункционалният търговски комплекс Mall of Sofia с 22 хил. кв.м търговски площи и две офис части - Sofia Tower 1 и Sofia Tower 2, с обща площ 19 000 кв.м.

GTC S.A. е листната на Варшавската фондова борса и е включена в списъка на фондовата борса в Йоханесбург.