Домашният асансьор Prolift Duo+ комбинира функция и естетика без аналог

Дамян Петров – управител на "Пролифт" ЕООД

Дамян Петров – управител на "Пролифт" ЕООД
Дамян Петров – управител на "Пролифт" ЕООД
Дамян Петров – управител на "Пролифт" ЕООД
Дамян Петров – управител на "Пролифт" ЕООД
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Компанията

"Пролифт" е технологична компания, която предлага пълен цикъл от продукти и услуги, които обхващат вертикалния транспорт на хора и товари. С новия домашен асансьор фирмата премахва ограниченията за монтаж на личен асансьор за къщи, мезонети и вили.

Разкажете повече за дейността на компанията. Как се отразиха годините на бърз ръст на жилищния пазар върху дейността на "Пролифт" и асансьорния бранш като цяло?

"Пролифт" е технологична компания и с нашите асансьори ние подсигуряваме вертикалния поток на хора и товари. Компанията е изградена върху солидните основи на тридесетгодишна традиция и развитие. Нашият фокус е пълният цикъл от продукти и услуги, които обхващат вертикалния транспорт - проектиране, производство, монтаж и сервиз на асансьори, инвалидни подемници и специални решения.

Годините на бърз ръст на жилищния пазар ни помогнаха с попътен вятър да развием и инвестираме в нашата производствена база и разработката на нови продукти и услуги.

Нашата роля в бранша възприемаме като иноватор на добри практики и продукти, които помагат на нашите клиенти да подобряват вертикалното придвижване в сгради и урбанизирана среда.

Предлагате широка гама продукти - от кухненски асансьори до товарни платформи. Къде виждате най-голям потенциал за ръст?

Ние предлагаме специални решения, които са приложими както в жилищното, така и в индустриалното строителство. Смятам, че България като решоринг дестинация на големи компании ни дава възможност да се фокусираме върху индустриалните асансьори. Разбира се, повече производство и добавена стойност в индустрията и работещи фабрики водят до по-висок стандарт и съответно потребление, което ние се опитваме да подсигурим и при асансьорите в новото жилищно строителство. Нов тренд, който разпознаваме и разработихме, са домашните асансьори за лично ползване.

Какво отличава добрите компании на вашия пазар и какво вие самият смятате за най-голямо пазарно предимство на "Пролифт"?

Смятам, че добрите компании, без значение от бранша, са тези, които придават стойност за служителите и клиентите си. Подобряват микросредата, върху която имат пряко положително въздействие. Нашето виждане за конкурентно предимство на "Пролифт" е комплексното отношение, което нашите клиенти получават. Не очакваме клиентите ни да притежават експертен опит в нашата материя, а се стремим обективно да анализираме моментната ситуация и да дадем решение с бъдещност. Нашите асансьори премахват бариери и осигуряват достъп на всички нива.

Най-новият продукт на компанията е асансьор за домашна употреба. Какво е характерното при него и за какви сгради е подходящ?

Новият ни домашен асансьор Prolift Duo+ е с изключително лека структура, което позволява да се монтира в къщи, мезонети и апартаменти. Визията му е минималистична и модерна, която не отнема от уюта на помещението, а по-скоро допринася за футуристично излъчване. Не изисква стоманобетонова шахта или метална конструкция. Може да се монтира в рамките на няколко дни. Захранва се от обикновен контакт, а повикването е с дистанционно управление. Не е необходимо допълнително помещение за работата на съоръжението, защото електрическият мотор и електрониката са вградени в покрива на кабината. Кабината е с децентно LED осветление, а сигурността при движение се гарантира от фотозавеса, която спира автоматично асансьора в случай на прекъсване на лъча.

Има ли специфични изисквания за товароносимост на плочата при монтаж на подобно съоръжение и как може да се подсигури това?

Няма специфични изисквания за натоварванията на плочата за монтаж, тъй като конструкцията на домашния асансьор Prolift Duo+ е изключително лека и компактна. Единствената строителна предпоставка е да се изреже отвор в плочата с конкретни размери, които нашите специалисти ще очертаят на място. Това е най-компактният и естетичен домашен асансьор с отпечатък едва 0.85 кв.м от площта на плочата.

Възможен ли е лесен и бърз монтаж във вече съществуващи сгради?

Разбира се. В повечето случаи монтираме домашния асансьор Prolift Duo+ в завършени и обитавани къщи и мезонети. Тъй като строителните предпоставки са минимални, няма нужда от дълго планиране и изпълнение. Домашният ни асансьор е надеждно изключително съоръжение, което комбинира функция и естетика без аналог.