"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот

Комплексът предлага модерни и функционални жилищни решения

"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот
"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Зад реализацията на проекта "Камбаните Резиденшъл парк" стои компанията "Голдхърст Риъл Естейт" ЕООД. За над 15 години на международния пазар нейният мениджмънт екип успя да реализира над 10 проекта в областта на недвижимите имоти. Основен фокус в нашата дейност е да предложим модерни и функционални жилищни решения за тези от вас, които ценят високото качество на живот и търсят зелени и достъпни жилищни решения в близост до града.

Визитка

Локация: ул. "Амарант", местност Камбаните, София

Oзеленяване: 20% естествен горски масив от бор

Запазен е естествен горски масив от бор, който ще заеме 20% от "Камбаните Резиденшъл парк". Комплексът граничи на запад с река и речен парк, а на север и изток - с гора.

Брой и тип жилища: Три типа сгради - редови къщи, самостоятелни къщи с отделни дворове и компактни жилищни блокчета с апартаменти.

Общо: 102 жилища

20 къщи

  • 4+ спални
  • До 2 места за паркиране
  • Гледка към града и планината
  • Квадратура от 295 кв.м до 448 кв.м и дворно пространство


50 редови къщи

  • От 3 до 5 спални
  • До 2 места за паркиране
  • Гледка към града и планината
  • Квадратура от 182 кв.м до 275 кв.м и дворно пространство


32 апартамента

  • 2 или 3 спални
  • До 2 места за паркиране
  • Гледка към града, планината, гората
  • с 2 спални - жилищна площ от 104 кв.м до 157 кв.м и дворно пространство
  • с 3 спални - жилищна площ от 119 кв.м до 147 кв.м и дворно пространство
  • Всяка триетажна кооперация има асансьор за улеснение на младите семейства или възрастните роднини, които искаме да са около нас.


Период на строителство:

На три фази, първата вече е стартирала и предстои завършването й през есента на 2024.

Инвеститорът предлага и уникални възможности за закупуване на желан от клиента имот - минимален процент от стойността като вноска и пълно изплащане след получаване на Акт 15.

Архитектура на бъдещето

Макар бъдещето да си остава неизвестна в уравнението, което колективно чертаем като общества, има някои сигурни пътеки, които ни отвеждат до различни изводи. Темпото, с което светът се променя, забързва пулса на Земята и нейните нужди за повече пространство, въздух и тишина. Докато тече периодът на адаптация, има един общ знаменател, който ще обедини усилията на хората, които търсят природата, и природата, която търси да се спаси, и това е балансът.

В отговор на динамичното ежедневие и турбулентните икономически и социални времена хората все по-осезаемо се оглеждат за хоризонти, в които виждат не само кариерно развитие, но и спокойствието на природния пейзаж. И ако архитектурата на бъдещето започва да се строи върху дома и семейните устои, съвсем навреме за новото поколение идва завръщането към природата и промяната в нагласите на младите семейства и визията за техните домове.

"Камбаните Резиденшъл парк" е проект, отговорил на всички съвременни изисквания на млади семейства, които търсят близост с динамиката на градската среда и същевременно искат да са потопени в спокойствието на дивата природа. Зад развитието на комплекса стои името на чуждестранния инвеститор Елиезер Егоси, който идва в България, за да построи първи мол в столицата. Тогава казва, че е тук само за няколко месеца. Днес, 20 години по-късно, той ръководи пореден успешен проект с потенциал да бъде отново сред първите, които задават изцяло нов тон и нов подход в строителството.

Ели Егоси е човек с интересен житейски и професионален опит. Докато е дипломат, той напуска Израел и няколко години живее в САЩ. По-късно се преориентира към бизнеса с недвижими имоти и се насочва към Полша. Там също полага основите на мол културата, докато не идва в България и не решава да остане тук.

Негов верен партньор в различни проекти през годините е Петко Лозанов - днес директор проект "Камбаните Резиденшъл парк". Заедно са си партнирали за изграждането на "България мол", както и на някои от най-интересните и престижни инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти в страната като луксозния жилищен комплекс "Монт Вю" в квартал "Витоша" и еднофамилни къщи висок клас - "Зограф 63" в кв. "Драгалевци" в столицата.

Работата им за "Камбаните Резиденшъл парк" започва малко преди 2022 година, когато стартира и строителството на жилищния комплекс. Първата фаза, която предвижда 70 къщи и 32 апартамента, ще струва около 35 млн. евро и е кредитирана с 26 млн. евро от Банка ДСК. Продажбата на жилищата е поверена на доказани във времето водещи консултанти по продажбите Home boutique и Forton Homes.

Устройството се състои от три типа сгради - редови къщи, самостоятелни къщи с отделни дворове и компактни жилищни блокчета с апартаменти. За да са сигурни инвеститорите в отличната среда на живот, която ще предложат на жителите на "Камбаните Резиденшъл парк", те избират строител, който е сертифициран за изграждането на благоустройствената инфраструктура и опазването на околната среда - строителна фирма "Комфорт", която проектира, строи и инвестира в България от 1997 г.

Първият етап на проекта е разположен върху 40 000 кв.м, от които 4000 кв.м гора, в непосредствена близост до река и крайречен парк, разгърнат на 3500 кв.м. Локацията е с бърз, лесен и удобен достъп до Околовръстния път на столицата, до "Бизнес парк София", където работят голям процент млади хора, както и до метростанции и градски транспорт, който е добре развит около Бизнес парка.

На територията на комплекса ще има 24-часова охрана, която да осигури спокойствието и сигурността на жителите. Предвидено е изграждането на търговски център, който ще бъде на тяхно разположение и ще подобри и средата на живот. С цел да се запази основният акцент - природата, всички сгради, както и жилищните, са с ниско строителство (до три етажа), за да запазят пищния зелен пейзаж наоколо.

За по-голямо удобство за семействата с деца в комплекса ще има детски площадки, въжен парк, спортни игрища и индивидуални дворове към всяка къща. За активно спортуващите на разположение ще има открит фитнес и алея за тичане с дължина 2.5 км. А за летните вечери и събиранията с приятелите и семейството ще бъде обособена барбекю зона. Собствениците на домашни любимци ще могат да се възползват от кучешки парк в комплекса. Всичко това, сгушено в приятна и спокойна зелена атмосфера, където успешно може да изградите сплотена общност.

В периферията на града, в центъра на живота

Освен добре подбраната локация "Камбаните Резиденшъл парк" избира внимателно и всеки елемент и детайл, който е важен за изграждането на обща, уединена и сигурна среда за живот в домове от висококачествени и природосъобразни материали, съобразени със средата.

Живеещите ще имат достъп до естествен горски масив от бор, който ще заеме 20% от "Камбаните Резиденшъл парк". На запад ще имат изглед към река и речен парк, а на север и изток - към гора. Местоположението на комплекса предлага спиращи дъха гледки към любимите на столичани Витоша и Стара планина, както и към цяла София. Нещо повече - когато започват изграждането на проекта, инвеститорите търсят най-екологичния начин, за да могат да използват зелена енергия. И го откриват - комплексът използва соларни панели, за да подгрява водата, необходима за ежедневни нужди. Реално ще се използва енергията на слънцето в съчетание с висок клас топлоизолационни системи, за да се изградят домове с ниско потребление на енергия, като целта е да се минимализира въглеродният отпечатък.

"Градската среда, и най-вече централната част, ще става все по-малко атрактивна за млади семейства, които имат динамичен начин на живот. Инфраструктурните проблеми на града, презастрояването в центъра ще се отразяват на качеството на живот, най-вече заради трафик, замърсен въздух и липса на природа наоколо. От своя страна комплекс като "Камбаните Резиденшъл парк" е шанс за активните и заети хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот. Постарали сме се да вградим в основите на комплекса не само инженерни решения за устойчивост, но и принципи, които да наследят живеещите там. За нас опазването на природата е основен фактор, който сме взели предвид във всеки етап от изграждането на комплекса от екстериор и инфраструктура до интериор и вътрешно разпределение и материали", споделя Петко Лозанов.

На територията на комплекса има над 1000 дървета и прекрасни защитени зелени площи. Предстои да бъдат засадени и над 2200 нови дръвчета и храсти, които да дооблагородят атмосферата. Освен усилията, които се полагат за външните площи, интериорът в различните типове домове ще бъде отново воден от желанието да се използват само висококачествени материали.

Пространствата са проектирани според спецификите на изложението и заобикалящата растителност. Просторни стаи, наличие на дневна светлина и топли цветове са сред акцентите, заложени в интериора. Функционалност, минимализъм, уют и модерна визия са ключовите думи, които описват домовете в "Камбаните Резиденшъл парк". А зад цялата философия на проекта застават хора, обединени от желанието си да внедрят модерно мислене и смарт решения в постигането на баланс и отношение към детайла, към света и към бъдещето.

Повече за проекта на:

https://kambanite-residential.bg

тел: +359 889 08 9090

еmail: [email protected]