🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември

Инвестицията в търговския център е 12 милиона лева

"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември
"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ритейл парк - Ямбол" е почти завършен. Модерният търговски център ще бъде официално открит в началото на ноември 2020 г., обещават инвеститорите от "Трейд Център Ямбол" ООД. Най-после градът ще има своя предпочитан търговски център, който отговаря на всички европейски изисквания.

В един съвременен град като Ямбол подобен търговски център вдъхва самочувствие и се превръща в символ на модерен начин на живот и просперитет. Той допринася за развитие на социалната сфера, търговията и местната икономика.

"Радваме се, че като проектанти сме част от един безспорно положителен за родния ни град проект - "Ретейл парк - Ямбол", казва проектантът арх. Георги Георгиев. Целта на проекта е да подобри градската среда. Инвеститорите са изградили мост над Тунджа на стойност 1.2 млн. лв., който даряват на община Ямбол. Мостът създава пряка връзка между жителите от кварталите "Възраждане" и "Каргон". Община Ямбол пък поема ангажимента да построи пътя след моста и кръгово движение в самия квартал.

В Ямбол в момента няма работещ мол. Когато трябва да пазаруват, жителите на града отиват до моловете в Бургас и Стара Загора или пътуват до Сливен, където има s mall с магазини на H&M и LC Waikiki. Инвестицията в търговския център в Ямбол е в размер на 12 млн. лева, частично осигурена от кредит с публично-частни средства. "Ритейл парк - Ямбол" е разположен върху 33.6 дка близо до централната част на града, на брега на река Тунджа.

По проект в него има 10 магазина и детски кът с обща разгъната площ 10 хил. кв.м, най-големият обект е Lidl - върху 2230 кв.м, сключили сме договори с DM, KiK, LC Waikiki, Mat Star и търговските площи вече са запълнени, казва представителят на инвеститорите Димитър Гочев. Търговският център разполага с 10 магазина и детски кът с обща разгъната площ 10 хил. кв.м.

В самия град търговският комплекс ще заема централна позиция, което ще се способства за изграждането на новия мост над река Тунджа, свързващ комплекса с главната транспортна артерия на града - "Крайречен булевард".

Комплексът ще бъде достъпен тристранно през входове, обезпечени с бариери. Освен възможностите, които ще се предоставят за реклама вътре в комплекса и над входовете на всеки от магазините, още при подхода към моста, от северната страна на реката, ще бъде монтиран "тотем" за поставяне на реклами, с изглед в три посоки и височина от 13,00 м.

Новият търговски център ще бъде еднакво привлекателен както за големите, така и за най-малките му посетители - децата, категорични са инвеститорите. Очаква се той да привлече и много клиенти от съседните градове - Сливен, Бургас, Стара Загора.

Комплексът е изграден върху площ от 33 592 кв.м и съдържа:

- магазин на Lidl от 2230 кв.м;

- сграда, съдържаща шест магазина за универсални стоки с по 650 кв.м всеки, и сграда, съдържаща 3 магазина за универсални стоки с по 1150 кв.м. всеки (точните площи на магазините ще бъдат установени с техническите проекти на сградите);

- определени са места за заведения за хранене, детска площадка и лятна градина.