🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Алексей Петров: Работим единствено с "Хьорман", познаваме отлично продуктите си

Управителят и собственик на "Автоматика Делис" ЕООД - Стара Загора, за партньорството и професионализма в работата

Алексей Петров: Работим единствено с "Хьорман", познаваме отлично продуктите си
Алексей Петров: Работим единствено с "Хьорман", познаваме отлично продуктите си
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Споделете малко повече за историята на вашата компания, екипа и опита ви на пазара. Какво ви отличава от конкурентите?

- "Автоматика Делис" е на пазара от 2008 г. Стартирахме дейността си като дистрибутор на германската марка "Хьорман" - световен лидер в производството на индустриални врати, товаро-разтоварна техника, гаражни врати и широка гама врати за бита. Това ни е основната дейност и до днес. Избрахме "Хьорман - България" за партньор и сега, 13 години по-късно, все още сме на мнение, че това е най-правилното решение.

Отличаваме се с това, че за разлика от повечето наши колеги, чиято основна дейност е дограма или строителство, ние работим единствено с "Хьорман". Познаваме отлично продуктите си, техните качества и възможности. Но още по-важно за нас е високият професионализъм в предоставянето на услугите ни.

Както знаем, автоматичната врата е вид машина, а тя се нуждае от поддръжка и сервиз. Предлагате ли тази услуга?

- Разбира се. За нас ангажиментите не приключват само с монтаж. Изключително важно е да сте винаги сигурни в безопасността и надеждната работа на своите врати. Полагаме доста усилия, за да осигурим навременен сервиз и редовна профилактика.

С какви уникални показатели се отличават продуктите, на които компанията е представител?

- Традиционно "Хьорман" налага тенденциите и всички новости в бранша. Например тази година предстои да влезе в продажба новата серия индустриални секционни врати, която предлага ред подобрени показатели по отношение на сигурността, контрола и експлоатационните характеристики. Особено внимание производителят обръща и на детайлите - тези малки неща, които дават комфорта и функционалността при работа.

Топло- и шумоизолацията вече са неделима част от модерния дом, а енергоспестяването е важно за всяко производство. Какви са плюсовете на продуктите в това отношение?

- Добрият климат и комфорт в помещението са дори по-важни от чистото спестяване на енергия. Все пак както в дома, така и в промишленото хале вратите са част от нещо доста по-голямо, което директно влияе върху качеството ни на живот.

Безспорно покриваме най-високите технически изисквания в това отношение, но по-важното е, че самите ние като общество сме достатъчно узрели, за да оценим смисъла в това.

Базирани сте в Стара Загора, но работите не само в региона, а и в национален мащаб. С кои ключови партньори и компании работите? С какво успявате да ги привлечете и как установявате трайни бизнес отношения?

- По принцип ние сме част от голямата мрежа от дистрибутори на "Хьорман" и е нормално да работим предимно в своя регион, но през последните години все по-често получаваме поръчки от цялата страна. Това става от само себе си.

Спечелили сме заслуженото уважение на големи индустриални компании и търговски вериги, които също ни предпочитат за партньор, дори за отдалечени от нас обекти.

Разбира се, не всичко е розово, но когато имаме диалог и сериозни намерения, това се оценява високо от нашите партньори.

Как отговаряте на индивидуалните потребностите на клиентите?

- За нас е важно да разберем какъв проблем се опитва да разреши клиентът ни. След това всичко става лесно и обикновено се справяме повече от добре.

А иначе всички си приличаме по това, че имаме нужда от внимание, уважение и топла усмивка!