🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Време за героизъм

Какво ще прочетете в новия брой на изданието "Здраве"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

2020 година показа нагледно колко е важна здравната система, която в мирно време повечето политици пренебрегват и държат в ъгъла с мизерен бюджет. COVID кризата обаче промени до известна степен нагласите на обществото и го направи по-чувствително към случващото се в здравната система и дефицитите в нея.

Лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, лаборантите, магистър-фармацевтите, доброволците очертаха във всекидневието си нагледните измерения на героизма в битката с коронавируса.

Когато обявявахме началото на третия конкурс на "Капитал" и биофармацевтичната компания "АбВи" за иновации и добри практики, очаквахме, че през тази година ще спечелят добрите практики в лечението на COVID, а иновации ще се въвеждат в по-добри времена.

Оказа се, че българските лекари, пациентски организации и всички в сектора въпреки карантината не са престанали да откриват нови начини да бъдат полезни на болните хора, да има по-малко болка, кръв, престой в болницата и забавяне на лечението. И че героизмът, силата и стремежът да си по-добър имат много лица.

Имаме честта да ви ги представим като част от малкото съзвездие проекти в третия конкурс за иновации и добри практики в здравния сектор и екипите, които стоят зад тях.

Приятно четене,

Десислава Николова