"Булярд корабостроителна индустрия" АД - лидер с още по-големи амбиции

Варненската компания не спря работа по време на епидемията и има проекти за месеци напред

"Булярд корабостроителна индустрия" АД - лидер с още по-големи амбиции
"Булярд корабостроителна индустрия" АД - лидер с още по-големи амбиции
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В период на глобална пандемия и блокирана икономическа активност в цял свят варненската "Булярд корабостроителна индустрия" АД продължи да работи през последните месеци и да изпълнява поръчки. Компанията ще работи усилено през цялото лято, а мениджмънтът продължава да търси нови проекти, за да компенсира месеците на намалена дейност.

По време на карантината въведените противоепидемични мерки за забрана за влизането в страната на чужди граждани (външните сервизни специалисти, представители на корабособственика и на класификационните организации) доведоха до фактическа невъзможност за осъществяване на ремонтната дейност. В този период "Булярд корабостроителна индустрия" АД се концентрира върху корабостроителната си дейност и завърши изграждането на корпуса на плаващ кран за GANZ Danubius Watercraft and Crane Ltd., който беше пуснат успешно на вода в началото на месец май.

С отмяната на карантинните мерки компанията се завърна усилено и към кораборемонтната си дейност, която е зависима от наличието на външни специалисти. "В момента в "Булярд корабостроителна индустрия" АД се работи по ремонта на три плавателни съда. Същевременно имаме сключени договори за кораборемонт до средата на септември. Доковият график е запълнен и в двете докови камери", заявиха от предприятието пред "Капитал". Продължават активното търсене и преговори с нови клиенти.

"Дружеството ни разполага с уникални съоръжения и оборудване, което ни позволява да извършваме голямо разнообразие от дейности по ремонта на плавателните съдове", коментират от компанията. Тя разполага с два сухи дока, позволяващи ремонтирането на кораби с до 80 000 DWT. Те са оборудвани с по един 800-тонен и 500-тонен мостови кран и с по четири 80-тонни крана.

В "Булярд корабостроителна индустрия" АД винаги активно се търсят и нови служители. В момента в компанията работят 250 висококвалифицирани специалисти, а за изпълнението на проектите се разчита и на още 200 подготвени кадри от фирми подизпълнители. "В нашия бранш производствените процеси имат специфика и обучението на работниците и служителите е времеемко. Сред основните ни приоритети е да запазваме и разширяваме екипа си, като непрекъснато повишаваме квалификацията му", заявиха от компанията пред "Капитал". Намирането на квалифицирани служители в индустрията все пак е трудно, тъй като в последните години отливът на желаещи да се обучават по професиите в бранша е съществено. "Усеща се силен недостиг на корпусници, заварчици, корабни тръбари, корабни монтьори, а също така и инженери в областта на корабостроенето и кораборемонта. Знаем колко е трудно намирането на кадри и затова се стремим да задържаме работниците и служителите си с допълнителни социални придобивки и обучения", казват от компанията.

Амбицията на "Булярд корабостроителна индустрия" АД е да запази водещите си позиции не само в България, но и да се наложи още повече на европейския пазар. За постигането на тези цели освен търсенето на повече клиенти ще се увеличават и предлаганите кораборемонтни услуги. Компанията има опит в най-разнообразни проекти - през последните години например има бум в монтирането на баластни системи и скрабъри във връзка с новите изисквания на американската брегова охрана. "Булярд корабостроителна индустрия" АД се наложи като водещ изпълнител на такива проекти в България.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал