🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Календар: какво и къде по Южното Черноморие

Летните концерти и фестивали в Бургас и около града

На Северния плаж във Варвара по време на миналогодишното издание на Wake-Up Stran-Jah
На Северния плаж във Варвара по време на миналогодишното издание на Wake-Up Stran-Jah
На Северния плаж във Варвара по време на миналогодишното издание на Wake-Up Stran-Jah
На Северния плаж във Варвара по време на миналогодишното издание на Wake-Up Stran-Jah
На 21 април 2022 г. заедно със седмичния брой на "Капитал" излиза специалното издание от поредицата "Капитал Градове", посветено на Бургас.

На 28 април 2022 г. (четвъртък) ще се проведе Среща на бизнеса в Бургас и региона, като повече информация за събитието може да откриете на сайта му.

30.06 - 2.07

Първо издание на Stereo Festival. На откритата сцена на Морската гара ще пеят Горан Брегович, БТР, "Контрол", Керана и "Космонавтите", Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", "Ъпсурт" и други, а сред международните гости са британските диджеи Ed Solo и Deekline.

Билетите са на цени между 74 и 99 лв. и са в системата на Eventim

16 - 22.07

Шесто издание на Burgas International Film Festival. Кинофестивалът започна като посветен на филмите от черноморския регион, впоследствие разшири селекцията си, представи безплатно артхаус заглавия, които трудно иначе биха достигнали до България, а напоследък в програмата има и повече събития, ориентирани към младите професионалисти. "Желанието ни е да превърнем Бургас в притегателен център за кинодейци от цял свят и да спомогнем за развитието на устойчива фестивална публика", казаха ни организаторите на фестивала миналата година и по всички личи, че те ще продължат да осъществяват мисията си.

Какво ще има на новото издание на фестивала скоро ще се разбере на burgasfilmfest.com

5 - 7.08

Ново издание на Spice - фестивалът, който всяко лято събира поп звезди от миналото на откритата сцена на пристанището. Сред акцентите на програмата тази година са Gypsy Kings, Shaggy, Los Del Rio, Touch and Go и много други.

12.08

Дългоочакваният концерт на британската инди група Arctic Monkeys на пристанището в града. Билетите са отдавна разпродадени, а на събитието ще участват още българската група Jeremy? и ирландските надежди Inhaler, които ще представят дебютния си албум.

12 - 15.08

Десето издание на фестивала за електронна музика Wake-Up Stran-Jah на Северния плаж в село Варвара, който ще съчетае местни и чуждестранни диджеи. Програмата е селектирана от електронната артистка Laylla Dane, която живее и работи между София и Берлин.

Билети и програма на www.wakeupstranjah.com

28.08 - 5.09

38-о издание на фестивала за изкуство "Аполония" в Созопол, което по традиция се очаква да съчетае прожекции на актуални български филми, литературни премиери, театрални спектакли.

Очаквайте новини на apollonia.bg

1 - 4.09

Ново издание на фестивала за съвременно изкуство ВОДА. Програмата предстои да бъде обявена, но сред пространствата, на които ще има артистични намеси, са Часовниковата кула на гарата на Бургас, Централният плаж, неизползваеми пространства из града.

Повече за предишните издания и какво може да очаквате на следващото: waterfestival.bg

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар