🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Varna View - елегантната симбиоза на природа и архитектура

Varna View - елегантната симбиоза на природа и архитектура
Varna View - елегантната симбиоза на природа и архитектура
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Инвеститор - "Варна Вю Резидънс" ЕАД

Проектант - "Иво Петров - Архитекти" ООД

Локация - град Варна

РЗП - над 49 000 кв. м подземно и надземно

Сгради - Търговски & бизнес център и 10 жилищни сгради (от 4 до 7 етажа) - общо 11

Апартаменти - 134

Озеленяване - над 12 000 кв.м парк

Паркиране - 268 паркоместа, разпределени в гаражи, надземни и подземни паркинги

Жилищният парк комплекс Varna View е уникално съчетание от прелестите на природата и архитектурата. Елегантна симбиоза между лукс, комфорт и енергийна ефективност на сградите, чиито обитатели се радват на чудесна гледка към морето сред зеленината и спокойствието на парка.

Емблематична локация в морската столица

Комплексът Varna View е разположен на емблематично място в морската столица и е с отличен достъп - бул. "Осми Приморски полк" 284, до поделение "Светкавица". Обширните жилищни, търговски и паркови площи гледат към морския бряг и Варненското езеро. Преплетена с парковата среда, вътрешната транспортна инфраструктура е развита и чрез кръгови кръстовища, осигуряващи бърза и удобна връзка с транспортната схема на град Варна.

Синергия на комплексна архитектурна концепция

Всичките 11 сгради в комплекса са разположени равномерно сред просторния парк и на големи отстояния, за да се акцентира върху синергията на комплексната архитектурната концепция. Елегантността на композицията е подчертана чрез висок клас материали, изчистени линии, кубични обеми и обширни жилищни, паркови и търговски площи. Жилищният парк комплекс е с постоянно видеонаблюдение. Всяка сграда е газифицирана, разполага със собствен фотоволтаичен парк и е обезпечена с открити, закрити или подземни паркоместа.

Многофункционален търговски & бизнес център

Търговски & Бизнес център "Агрикс Тауър" е иновативна 3-секционна многофункционална сграда с обществено предназначение, която съчетава модернизъм, енергийна ефективност и удобство за потребителите. Две от секциите са с общо 12 броя офиси, а третата е обществена.

Разнородните площи в "Агрикс Тауър" включват хипермаркет, салони за банков клон и разплащане на битови сметки, аптека, СПА & рехабилитационен център, фитнес, салон за красота, два открити басейна с различна големина (единият 10 м х 20 м с 4 плавателни коридора и по-малък 4 м х 8 м). Сградата е обезпечена с 33 външни паркоместа.

Просторни апартаменти със слънчево изложение и морска панорама

Десетте жилищни сгради в комплекса са от 4 до 7 етажа, в които са разпределени 134 апартамента с просторни площи, слънчево изложение и гледка към морето. В подземните им етажи са обособени помещения за хигиенисти, за велосипеди и детски колички, сервизни и избени помещения.

Апартаментите са с правилни форми, гарантиращи пространство, комфорт и качество на средата. Всичките сгради са обезпечени с гаражи и паркоместа.

Сграда 2 - РЗП 3580,75 кв.м, 2 входа, с 4 надземни и 1 подземен етаж, 13 външни паркоместа.

Сграда 3 - РЗП 3588,07 кв.м, 2 входа, 4 надземни и 1 подземен етаж, 10 външни паркоместа.

Сграда 4 - РЗП 4075,86 кв.м, 2 входа, 4 надземни и 1 подземен етаж, 8 външни паркоместа.

Сграда 5 - РЗП 2088,35 кв.м, 1 вход, 4 надземни и 1 подземен етаж, 11 външни паркоместа

Сграда 6 - РЗП 5118,73 кв.м, 3 входа, 4 надземни и 1 подземен етаж, 6 външни паркоместа.

Сграда 7 - РЗП 789,9 кв.м, 1 вход, 4 надземни и 1 подземен етаж, 6 външни паркоместа.

Сграда 8 - РЗП 1699,45 кв.м, 1 вход, 4 надземни и 1 подземен етаж, 4 външни паркоместа.

Сграда 9 - РЗП 7259,78 кв.м, 3 входа, 4 надземни и 1 подземен етаж, 11 външни паркоместа

Сграда 10 - РЗП 1715,85 кв.м, 1 вход, 4 надземни и 1 подземен етаж, 4 външни паркоместа.

Сграда 11 - РЗП 9940,14 кв.м, 2 входа, общо 7 жилищни етажа по денивелацията на терена - 4 надземни и 3 подземни, 22 вътрешни паркоместа.

Изобилие от зелени пространства за отдих, спорт и забавление

Паркът на жилищния комплекс е реализиран чрез естествената симбиоза на над 60 вида сезонна и целогодишна растителност в унисон с вътрешната инфраструктура и зони за отдих, разходка и забавление.

Многообразието на парковата среда е постигнато чрез над 7000 бр. различни по големина и структура дървесна, храстова, тревиста, цъфтяща, вечнозелена и увивна растителност, подчертаваща парковите детайли и естетиката на осветлението на алеите.

Изобилието от зеленина в свободни форми и геометрични фигури хармонизира с разнообразните паркови съоръжения, сред които са четири детски площадки (2 за деца между 3 и 12 години и две за над 10-годишни), сух фонтан & фотопойнт, лаундж зона, външен фитнес, просторни алеи и зона за разхождане на домашни любимци.

Енергийна ефективност на Varna View

Естественото и естетическо вписване на комплекса сред заобикалящата среда е един от приоритетите още в самото начало на проекта за жилищен парк комплекс с енергийно ефективна насоченост - управление на възобновяеми енергийни източници при постоянен нисък общ разход за поддържането им.

Всяка от сградите е обезпечена със собствен фотоволтаичен парк, а целият комплекс е газифициран. Има възможност за включване към газификация на всеки апартамент. Осигурено е и разделното събиране на отпадъци извън жилищните площи.

Жилищният парк комплекс Varna View е в перфектна хармония с релефа, природата и урбанизираната територия около него. Осигурява висок стандарт качество на живот сред красотата на природата с поглед към морския бряг!

Повече за проекта на:

Варна, бул. "Осми Приморски полк" 284

www.varnaview.com

0884 10 90 10

[email protected]

www.facebook.com/varnaviewcomplex

www.instagram.com/varnaviewcomplex