🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Конкурсът за добри идеи "Градолюбители" се завръща за втора година

С помощта на Британско посолство "Капитал" отново ще търси активни градски хора с желание да променят средата, в която живеят

И тази година посолство на Великобритания реши да подкрепи конкурса за градски идеи
И тази година посолство на Великобритания реши да подкрепи конкурса за градски идеи
И тази година посолство на Великобритания реши да подкрепи конкурса за градски идеи    ©  Капитал
И тази година посолство на Великобритания реши да подкрепи конкурса за градски идеи    ©  Капитал
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Добрите идеи трябва да получат шанс за реализация. Ето защо "Капитал" и посолството на Великобритания за втора поредна година ще подадат ръка на онези ентусиасти, които имат такива идеи и искат да ги реализират.

Конкурсът "Градолюбители", който има за цел да събере и награди добри хрумвания за това как да се промени градската среда, да се направи по-устойчива и зелена или просто по-добра, ще се проведе и през 2022 г. Могат да участват всички жители на българските градове както самостоятелно, така и в екипи или като част от компания. Бонус точки ще има за хората извън столицата, която така или иначе е в привилегировано положение спрямо останалите части на страната.

Идеята на състезанието е да покрие онази "дупка" във финансирането на добри хрумвания на местно ниво, която съществува от години в България.

Условията на конкурса ще претърпят лека промяна тази година и ще позволят на повече кандидати да участват. Областите, в които може да е даден проект, остават 4, но се разширяват, като ще бъдат:

  • Води
  • Чист въздух и транспорт
  • Зелена енергия
  • Градска среда и качество на живот

Екипът на идеята ще трябва вече да има някакъв напредък по нея, както и да докаже, че тя може да се случи в рамките на финансирането, което ще получи.

Страницата на конкурса - capital.bg/citylovers, ще бъде отворена както и миналата година - на 18 април, за подаване на апликации. Конкурсът ще продължи до септември, след което участващите проекти ще бъдат прегледани от специална комисия и най-добрите от тях подбрани за награждаване.

Със сигурност ще има парични награди за първия и втория участник (подобни на миналата година, когато те възлизаха на 7 и 5 хил. лв.), а окончателният размер и количество на наградите предстои да се уточнят, защото "Капитал" понастоящем търси още партньори, които искат да подадат ръка на активните хора с идеи (ако вие имате желание да го направите, може да пишете на [email protected]).

Надяваме се тази година да можем да предоставим допълнителни бонуси, подобно на миналата година, когато Фондът на фондовете се включи с безплатни консултации и връзка с компании.

Тази година също така ще бъде организирано специално събитие за "Градолюбители", на което ще бъдат поканени участниците от тази и миналата година, за да се запознаят едни с други и да присъстват на награждаването.

Тук може да откриете повече за конкурса миналата година.

Тук са историите на трите проекта, които спечелиха:

Все още няма коментари
Нов коментар