Галерията, която се измисля наново

"Галерия 28" на актрисата Патриция Пъндева е арт пространство, което радва от две години ценителите на изкуството в "Капана"

Галерия 28    ©  Галерия 28
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Галерия 28" е арт пространство, което близо 2 години радва ценителите на изкуството в пловдивския квартал "Капана". Стените ѝ са оцветени в различни аксесоари, картини и дрехи. "Галерия 28" е подбудена от едно импулсивно решение да се върна в Пловдив и да създам нещо, с което да допринеса за развитието в града", споделя създателката - актрисата Патриция Пъндева.

Когато казваме арт пространство, то може да е всичко. Концепцията, върху която се крепи самата галерия, също не може да бъде сложена в рамка. Най-подходящата дума, в която се събира, е "разнообразие" - дейността на "Галерия 28" е гъвкава и се разширява всекидневно спрямо интересите на потребителите. "Живеем в забързано ежедневие и затова галерията сменя своята концепция на 10, 14 или 31 дни", коментира основателката ѝ.

Все пак мястото дава най-вече поле за изява на млади дизайнери, които създават облекла, аксесоари, бижута и арт стоки. За една година броят на гостите обаче е ограничен - не трябва да има повече от три фотографски, три картинни изложби и три събития от друго естество.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал