Четири места, на които ще се говори за образование, деца и родители

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Образователната конференция "Образът на детето"

28.09.2019, Морско казино, Варна

За пръв път у нас се представя интересният подход към ранното детство - общинският модел за ранна грижа, произхождащ от италианския град Реджо Емилия. Конференцията е с практическа насоченост и обхваща четири теми - "Образът на детето", "Етика и естетика", "Аналогови и дигитални светове в ранното детство", "Качество в образованието". Основен лектор на конференцията е Клаудиа Джудичи, президент на фондацията Reggio Children, която разпространява образователната философия на Реджо Емилия по света. Организатор на събитието е фондация "Калейдоскоп".

Конференция за социалното и емоционално изучаване на българското предучилищно и начално образование5 октомври, София, Конферентен център Vitosha Park

Събитието, организирано от FUNтазия, ще срещне лидери в образованието и професионалисти в работата с деца, които се интересуват от развитието на емоционалната интелигентност и социалните компетенции в различни учебни и детски заведения. Целта е обмяна на опит и създаване на среда за професионална колаборация и взаимопомощ по тези важни теми от образованието на децата у нас.

Khan Academy в България

Отскоро у нас работи световноизвестната и най-голяма безплатна платформа за ученици, учители и родители "Кан академия". Към нея има мобилно приложение на български език, което дава възможност виртуалното училище да се ползва отвсякъде. Досега у нас е познато мобилното приложение за предучилищна възраст Khan Academy Kids, с което се съчетава ученето на английски език (за българските деца) с учене на букви, цифри и "детска математика", развиване на умения под формата на игра. Фестивал "Усмихни се"

14-15 септември, Варна, "Карин дом"

За поредна година фестивалът се провежда в подкрепа на терапията на децата от терапевтичния център. Събраните по време на фестивала средства – от символичния вход, лични и корпоративни дарения, както и процент от продажбите на участниците - ще бъдат оползотворени за добра кауза. Фестивалът ще подкрепи новосъздадения от "Карин дом" Център за семейно медиирана интервенция.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал