Обуй ме с Froddo

Piedo
Piedo
Piedo    ©  Piedo
Piedo    ©  Piedo
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Пазарувайте онлайн на piedo.bg или посетете на място:

София, бул. "Патриарх Евтимий" 63

София, ул. "Йосиф В. Гурко" 62

Пловдив,, ул."Йоаким Груев" 38

Froddo прилича на име на анимационен герой. Всъщност обаче е световнопризната хърватска марка за детски и тийнеджърски обувки. Froddo има мисията детските крачета да ходят стабилно с красиви, полезни за носене и качествени обувки. Освен това разполага с експерти, които знаят какво е добре да имаме предвид, когато избираме нови обувки на детето си. В името на дългите преходи, откривателството, здравето, естетиката и родителското спокойствие ви споделяме техните съвети.

Възрастта на детето

Всеки етап от растежа има своите изисквания. Обувките на новородените трябва да са изцяло от естествени материали - памук, вълна и кожа, без твърда подметка. Деликатните бебешки крачета имат основно хрущял, затова изискват меки обувки, които осигуряват и добра проветривост. Обувките за малките деца трябва да омекотяват стъпването, да са направени от дишащи материали и да осигурят опора на петата и глезена. По-големите деца имат нужда от повече подкрепа и стабилност, затова е нужно обувките да са достатъчно твърди в областта на петата и глезена.

Материалът, от който са изработени обувките

Детските крака се потят два-три пъти повече от тези на възрастните. Ако краката са сухи, ще са предпазени от растеж на бактерии и гъбички, които причиняват вмирисване на ходилата и обувките. Най-добрите материали за обувките на детето са естествените - кожа, памучен текстил или вълна. Те позволяват на въздуха да циркулира и предотвратяват задържането на влага, а са и податливи към промените на стъпалото през деня.

Точен размер и ширина

При проба децата трябва да са изправени, като теглото им е равномерно разпределено върху краката, а пръстите им са естествено разположени. За растежа и комфорта са нужни около 12 мм разстояние между най-дългия пръст и края на обувката, никога по-малко от 7мм. Пробвайте дали можете да поставите един пръст между петата и задната част на обувката. Натискането върху горната част на обувката ще разкрие къде са разположени пръстите - те трябва да могат да се движат свободно. Стискането на материала за обувки отстрани ще покаже дали ширината на обувката е достатъчна. След свалянето на обувките не трябва да остават следи по краката на детето,. Няма нужда то да преминава през период на "oчупване" на обувките.

Магазини Piedo предлагат още ортопедични стелки за възрастни и деца, удобни и качествени дасмки и мъжки ортопедични и анатомични обувки, както и безплатна компютърна диагностика на американската компания Aetrex.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал