Детският интерес към науката се заражда в "Био игри"

Био игри
Био игри
Био игри    ©  Био игри
Био игри    ©  Био игри
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Страхотно преживяване! Дъщеря ми е на седмото небе – винаги има нещо изработено от нея в тон с темата за деня, винаги има количество научена нова информация и винаги има какво да ми разкаже за прекрасните игри. Изключително съм доволна от тези събития.

Петя, родител

Децата имат милиони въпроси за живия свят, на които възрастните нямат време или не знаят как да отговорят. Oт "Био игри" отговарят на всичките въпроси, като създават невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели. Децата между пет и четиринайсет години се запознават и обикват природата и хората като част от нея чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на екипа на "Био игри" - дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

За шест години от съществуването на "Био игри" над девет хиляди и петстотин деца са участвали в интерактивните занимания на компанията. Децата стават все повече, с ръст от 10% до 74% на година. Много деца стават постоянни гости на "Био игри".

Тематичните преживявания са структурирани в определена последователност от aктивности, съобразени с възрастта на децата. Те включват игри, творчески и логически задачки, работа в екип и следват дадена сюжетна линия, така че децата участват в истинска история. Темите на "Био игри" са над 120 и засягат физика, химия, биология, палеонтология, човешкото тяло и астрономия.

Игрите са достатъчно лесни, за да не затрудняват децата, но и предизвикателни, за да привлекат трайния им интерес.

Преживяванията на "Био игри" са под формата на научно-образователни ателиета, научни партита и целодневни програми. Научно-образователните ателиета се провеждат в Техномеджикленд, ул. Кракра 5 и в училища. Партитата на бул. "Цар Освободител" 10 и ул. "Дойран" 19. Целодневните програми се провеждат в село Герман.

www.bio-game.org

www.facebook.com/BioGames.bg/

[email protected]

0882/ 523281

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал