Децата учат чрез правене и забавление

Децата учат чрез правене и забавление
Децата учат чрез правене и забавление
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За всеки от нас днес е важно да помогнем на децата си в отговорния и информиран избор на професия. Има редица изследвания, които сочат големия брой неработещи и неучещи млади хора, както и такива, които дават насоки как обществото да преодолее този проблем. Голяма част от предизвикателствата са свързани с това как да подготвим днешните деца за професии, които все още не съществуват, как да изберем подходящото образование, как да събудим и задържим интереса им към природните науки и технологиите, как ученето да бъде интересно и забавно.

Новите технологии и неформалното образование позволяват да се откажем от унификацията и водещо в процеса на учене да бъде преживяването и удовлетворението от постигането на резултати. Тези ключови фактори за децата между 7 и 14 г. са в основата на интерактивния детски център за наука и технологии TechnoMagicLand, създаден от софтуерната компания "ТехноЛогика". Неговата цел е да запали интереса към технологиите и природните науки като ги прави достъпни, вълнуващи и разбираеми за подрастващите.

На територията за любопитковци чрез игри и състезания децата се потапят в магията на откривателството, експериментират и учат чрез преживяване. Експозицията, която постоянно се обновява, включва над 40 интерактивни експоната от областта на математиката, физиката, информатиката и развиващите се нови 3D технологии. Всеки от тях има инструкции за работа, обяснение на наблюдавания процес или явление и информация къде се срещат във всекидневието. На разположение са и ТехноМаговете, които могат да помогнат при извършването на експериментите.

От откриването през 2018 г. над 14 хил. подрастващи и техните родители са преживели заедно емоцията от посещението в TechnoMagicLand.

Иновативният елемент на TechnoMagicLand е специално създадената информационна система, която отчита и оценява резултатите на посетителите и добавя състезателен характер. Геймификацията разпалва вродената страст на децата към надпревара и развива естествения им стремеж към експериментиране и опознаване на света. С постигането на определен брой точки подрастващите получават статут на "Търсач", "Откривател" или "Магьосник". Според легендата на центъра, роботът TML-1, който е пратеник на Галактическия съюз, чака именно първите 99 магьосници. Техните постижения ще са знак, че земляните са достатъчно умни и развити, за да черпят знания и мъдрост от Съюза.

Освен интерактивните експериментални станции част от приключението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от различни области на науката, които се провеждат по график.

Разпалената искра на интереса към STEM може да се превърне в пламък с курсовете на центъра, които са в областите: инженерство за деца и юноши, програмиране на игри, конструиране на автомобили и др. През учебната година те се провеждат интензивно събота и неделя или вечер през седмицата.

TechnoMagicLand предлага специални условия и варианти за организирани групови посещения. Провеждането на часове от учебната програма и извънкласни занимания в центъра вече е практика на редица училища. Компаниите също се възползват от възможностите за корпоративни събития за деца и служители.

София Тех Парк, сграда "Експериментариум", ет.2, бул. "Цариградско шосе" 111 Б

www.technomagicland.com

[email protected]

0889 805 995

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал