MiniBoss Business School: Идея и методика

MiniBoss Business School: Идея и методика
MiniBoss Business School: Идея и методика
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В модерния свят достъпът до интересни и разнообразни видове частно образование става все по-свободен, а изборът - все по-богат. От разнообразни езици, различни спортове и изкуства, през роботика, програмиране , ИТ умения и други занимания – родители и деца разполагат с интересни предложения. Но има една сфера, в която децата изключително рядко получават поле за изява и изготвено педагогично образование - предприемачеството. MiniBoss Business School (www.miniboss-school.com) превръща точно тази идея в реалност. Ние предоставяме възможности на децата ( от 6- до 16-годишна възраст) не просто да учат теория, но и да я прилагат на практика, като създават свои предприемачески проекти с наша помощ и с подкрепата организираната от нас бизнес и предприемаческа среда. В нашата обща работа активен участник са и общинските и държавните структури.

Интернационалният франчайз MiniBoss Business School наближава своята двайсетгодишнина, като в момента присъства в тринадесет държави и в oще повече градове от Европа до Азия, а отскоро и в САЩ. В България в момента има една школа, която се намира в град Бургас. От септември тя започва третата си учебна година. Тази есен отваря врати и школата в София.

Ние не искаме да учим децата просто да правят пари. Не вярваме в меркантилността и безскрупулността на съвременния бизнес. Главната ни мисия е да помогнем на нашите наследници да израснат щастливи и успели, готови да създадат социално благо със своите предприемачески проекти и умения, да подобрят собствената си среда, страната си, дори света.

Вярваме силно в тази цел и я следваме в педагогичните си методи и съпровождане на проекти. В теорията и нашите учебни помагала започваме с личностното развитие и разбиране на себе си, а след това продължаваме с бизнес и икономически проекти. Под учебна теория не разбираме класически урок от познатата образователна практика. Системата ни се уповава на личното желание и интерес на децата да бъдат в училище. Затова за нас игрите са базата на всичко, което следва неусетно след тях - практика, генериране и подкрепяне на идеи, представянето им пред истински предприемачи.

Тази година преминахме през два важни етапа на представяне на проекти - Startup Forum и National Championship. В тях децата презентираха идеите си пред голяма аудиотория от местни предприемачи, а след това и организираха тяхната реализация в съвсем реална среда - с истински услуги и продажби. Работим върху два основни вида проекти иновативни и социални. Първите имат за цел задоволяване на нужда и целта им е печалба. Вторите решават социален проблем, без от това да има задължителна печлба. Всички идеи са изцяло генерирани от нашите деца, които работят в екипи за тяхното изпълнение. Например в най-малката ни група (Анна на 6 и Симеон на 8) не харесваха, че дори и когато контейнерите за смет са близо, боклуците наоколо са много. Затова заедно с местна фирма, която се грижи за градската маркировка, изготвиха специални обозначения. След разговор със заместник-кмет получиха разрешение и ги поставиха на индикирани от местни хора адреси. Така въпреки крехката си възраст децата допринесоха повече от възрастните около тях за подобряване на заобикалящата среда.

За финал на целогодишните усилия MiniBoss Business School организира Световен шампионат по детско-юношеско предприемачество. Тази година България имаше честта да е домакин на това уникално събитие. Деца от много държави се съревновават да спечелят първото място точно в категориите иновативен и социален проект. Така завършва всяка от осемте години на обучение за нашите ученици. През това време в MiniBoss те развиват огромен набор от умения, правят запознанства, усъвършенстват се и дори създават свои истински, работещи бизнеси. Ние можем да гарантираме бъдещия успех на днешните деца, защото сме сигурни в ефективността на това, на което ги учим.

MiniBoss Bulgaria е част от франчайз система , и в нашето развитие в текущи и бъдещи градове приветстваме партньори , които споделят страстта и ценностите ни. За контакти , моля свържете се с нас на +359899319534 или +359884004027. Нека заедно изградим едно по-добро бъдеще за наследниците си!

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал