Там, където децата обичат да учат и се учат да обичат...

Образователен център "Елементи" – алтернативно пространство за учене

Образователен център Елементи
Образователен център Елементи
Образователен център Елементи    ©  Образователен център Елементи
Образователен център Елементи    ©  Образователен център Елементи
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Всеки родител иска неговото дете да расте уверено и отлично подготвено за утрешния ден не само в училище, но и в живота. Да обича и търси знанието и да се изправя без страх пред предизвикателствата на бързо променящия се свят.

В Образователен център "Елементи" ние вярваме, че за да се случи това, детето още в начална училищна възраст има нужда да учи в среда, където:

- Да бъде чуто, разбрано и подкрепено

- Да бъдат уважавани личността му и правото му на избор
- Да живее в общност, където се чувства полезно, а уменията му са оценени - Да има свобода да експериментира и греши без страх - Да изследва света и да открива знанието, което му е необходимо - Да се справя без чужда помощ и да вярва във възможностите си
- Да опознава и разбира себе си и другите - Да получава обратна връзка, основана на прогреса му вместо на недостатъците - Да играе и твори

- Да бъде обичано.

Нашата мисия е да изградим общност от деца, родители и учители, където всичко това се случва в малки групи, в атмосфера без стрес и напрежение. Затова създадохме нашия общообразователен "Клуб за споделено учене" за деца от 5-6 до 10 години.

В целодневна или полудневна форма, през учебно време или ваканции, нашият екип от опитни педагози и специалисти в различни области прилага както традиционни, така и алтернативни методи, за да помага на децата не просто да се подготвят за тестове, а и да запазят своята естествена любознателност, да изградят свързани устойчиви знания и да се развиват цялостно като балансирани и уверени личности.

Нашите акценти са:

1) проектно базираното учене – знанията от всички науки се обединяват в тематични проекти, за да се създаде цялостно разбиране за света в логическа свързаност, занятия извън центъра

2) личностното развитие – емоционална интелигентност, умения за общуване, изграждане на упоритост и силен характер, креативно взимане на решения и справяне с конфликти, критично мислене, логика, ценности и добродетели

3) предприемаческите умения – поставяне на цели, работа в екип, развиване на проекти, планиране, презентиране, отговорност в общността, самоорганизация и самооценка, умения за даване и получаване на обратна връзка, креативно мислене ("мислене извън кутията").

Всичко това правим не само в "Клуба за споделено учене", но и в "Английския клуб", който обединява програми, курсове и работилници за деца над 5 години, разпределени по нива.

Образователен център "Елементи" отвори врати преди година и с гордост можем да заявим, че при децата, посещаващи редовно клубовете ни, се наблюдават впечатляващи резултати. Те постигат високо ниво на мотивация за учене, сплотеност и позитивна комуникация помежду си, креативност и разнообразни възможности за общи проекти.

През учебната 2019-2020 г. центърът предлага и нови възможности за развитие в специализирани курсове по архитектура за деца, рисуване и анимация, емоционална интелигентност и справяне със стреса и др. А за да бъдем максимално полезни, ние подкрепяме и Вас – родителите, в стремежа Ви да осигурите най-доброто за децата си, като сме подготвили специални семинари.

Ако сме предизвикали интереса Ви, последвайте ни във Фейсбук

(@obrazovatelen.center.elementi) или ни потърсете на тел. 0876 188899. Ще се радваме да се запознаем! Намираме се на чудесна локация в София, до Южния парк – жк "Иван Вазов", бул. "Витоша" 178.

Очакваме Ви!

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал